Utstillinger

Foto Verk 2
Linn Horntvedt - tresnitt © Linn Horntvedt
Utstillinger
25. januar - 23. februar 2020
Linn Horntvedt
Mellom Linjene

Utstillingen viser tresnitt, et veggarbeid, og en bok med små tekster skrevet av Johanne Birkeland.

Linn Horntvedt arbeider med utgangspunkt i landskap gjennom naturens kretsløp og menneskelige inngrep.

Hun ser på landskapets spesifikke bestanddeler, strukturer eller former som forteller individuelle historier som er med på å danne helheten.

Utstillingen kretser omkring et tre-emne fra en veltet ask hvor strukturen fra treverket er trykket som en serie tresnitt.

Årringene forteller om ytre forhold, medgang og motgang, og har også fellestrekk med koter som benyttes for å beskrive landskapet i topografiske kart og innen geologi.

En kote på kartet. Et drag i landskapet. En myk kurve spenner seg som en bue mellom to punkter. Jeg tegner den den.

Trykker spissen ned i overflaten samtidig som jeg svever opp og ser ned med tusen øyne.

Linjen strekker seg fremover og tilbake i tid. Drar i meg, som en hjemlengsel.

Det blåser fra alle kanter samtidig. 

            Utdrag fra tekst av Johanne Birkeland

 

Linn Horntvedt (f. 1984) er billedkunstner og bosatt i Sandefjord. Horntvedt har en BA i samtidskunst fra Kunstakademiet i Tromsø og BA i kunsthistorie fra Universitetet i Bergen og Kunstskolen i Bergen.

Hun har blant annet stilt ut sine arbeider ved Kunstnernes Hus i Oslo, Small Projects i Tromsø, Pamflett Visningsrom i Bergen, Sandefjord Kunstforening, Grafill i Oslo, Kurant visningsrom i Tromsø, Kunstnerforbundet i Oslo og Konsthall C i Stockholm.

Horntvedt ble i 2018 tildelt Vestfold Kunstsenters arbeidsstipend fra Bildende Kunstneres Hjelpefond. I 2019 deltok hun i kunstprosjektet Kunstled Vestfold med prosjektet GIPT – et samarbeidsprosjekt med to kunstnere fra Skottland.

www.linnhorntvedt.org

www.vestfoldkunstsenter.no

Motta siste nytt!
Vi sender deg nyheter om utstillinger, kunstnersamtaler, eventer. Vi sender ut nyhetsbrev kun en gang i måneden og du kan enkelt melde deg av når som helst.