}

Historien

Vestfold Kunstsenter eies og drives av de profesjonelle kunstnernes fagorganisasjoner Vestfold Bildende Kunstnere og Norske Kunsthåndverkere Sør-Norge. Det er etablert i 1982. Driften er finansiert av Vestfold og Telemark fylkeskommune og vertskommunen Tønsberg.

Kunstsenterets formål er å stimulere til allmenn forståelse for, økt kunnskap om og økt bruk av billedkunst og kunsthåndverk. Vestfold kunstsenter skal fremme høy faglig kvalitet i produksjon, visning og formidling av visuell kunst i regionen.  Kunstsenterets formidlingsarbeid skjer gjennom utstillinger, arrangementer, omvisninger og verksteder samt kompetanse og rådgivning i kunst i offentlig rom. Vestfold Kunstsenter formidler kunstnerisk produksjon og kunstnerens kompetanse i regionen. Dette gjøres gjennom ikke-kommersiell utstillingsvirksomhet og som regionalt kompetansesenter for kunst i offentlig rom.

Vestfold Kunstsenter er medlem av Kunstsentrene i Norge viss formål er å synliggjøre de 15 regionale kunstsentrenes posisjon i samfunnet gjennom kompetanse- og nettverksbygging internt, og i dialog med samarbeidspartnere, sentrale organisasjoner og myndigheter eksternt.

Motta siste nytt!
Vi sender deg nyheter om utstillinger, kunstnersamtaler, eventer. Vi sender ut nyhetsbrev kun en gang i måneden og du kan enkelt melde deg av når som helst.