Kunstanlegg: 1 – 2002 startet som en idé i Vestfold Kunstnersenter høsten 1999. Ønsket var å skape muligheter for å vise ”nye kunstuttrykk” på ”nye steder”, utenfor de etablerte utstillingsstedene. Mange av dagens kunstnere arbeider nettopp på denne måten. De kunstnerne som ble invitert til å delta i kunstanlegg: 1 er blant disse. Et slikt initiativ har ikke vært tatt tidligere her i Vestfold og arbeidet med prosjektet har vært inspirerende og gitt oss spennende utfordringer.

De inviterte kunstnerne er: Michael o’ Donnell, Cora-Lill Kavlie, Inge van der Drift, Per Jonas Lindstrøm, Craig Edward Dykers, Bjørn Askefoss, Irene Rasmussen og Yngvar Larsen.  Verkene som vises omfatter så ulike uttrykk som lydinstallasjon og planting av levende pil. Flere kunstnere har samarbeidet med forskjellige grupper, personer og institusjoner i de tre kommunene. Noe av det som skal foregå forutsetter aktiv deltakelse av publikum og  flere av kunstverkene har sitt eget ”nettsted”.

Prosjektet ble fulgt av et seminar på Nøtterøy kulturhus torsdag 10. og fredag 11. oktober.

Den kunstneriske markeringen har også fått følge av en formidlingsdel i form av kunstsafari ( buss) og byvandringer  alle lørdager i ”anleggsperioden”,  en informasjonsfolder med kart for egen reise i kunstanlegg: 1 og kunstuka 2002 for skoleelever. Skolene er også tilbudt egne byvandringer,  ”kunstsafari” og deltakelse i ”kunstverksted” i et drivhus på Nøtterøy.

Kunstanlegg:1 er utarbeidet i samarbeid med Vestfold fylkeskommune kulturvirksomheten og er støttet av: Norsk kulturfond, Vestfold fylkeskommune, Tønsberg -, Nøtterøy -, og Tjøme kommuner, Jack O. Lyngaas og hustrus stiftelse og Sigval Bergesen og hustru Nanki’s almennyttige stiftelse.

Version 2, av Bjørn Askefoss, er i tillegg støttet av Norsk kulturfond, Notam og s.g.i.

Motta siste nytt!
Vi sender deg nyheter om utstillinger, kunstnersamtaler, eventer. Vi sender ut nyhetsbrev kun en gang i måneden og du kan enkelt melde deg av når som helst.