MÅNESKINNSTIEN, et temporært kunstprosjekt, i Åsgårdstrand sommeren 2013. Som et ledd i den nasjonale markeringen av MUNCH 150 ble deler av Åsgårdstrands uterom gjort om til arena for stedsspesifikke,
temporære kunstinstallasjoner.
Edvard Munch flyttet grenser og utfordret sin samtid. Vi ønsket å knytte bånd fra Munchs grensesprengende kunstnerskap til vår tids eksperimentelle samtidskunst.
Arbeidet med prosjektet har vært givende og resultatet enestående.
Fire kunstnere ble valgt ut etter nasjonal prekvalifisering og lukket konkurranse: A K Dolven, Hanne Friis, Ståle Sørensen og Anna Widén.

Arbeidet med prosjektet ga Kunstsenteret mange gode samarbeidspartnere som alle bidro til å tilrettelegge for et vellykket prosjekt.
Åsgårdstrands tilknytning til Munch og stedets egenart bød både på utfordringer og åpnet for muligheter for de deltakende kunstnerne. Ønsket var å tilby en interessant arena for samtidskunstnere som arbeider stedsspesifikt og eksperimentelt. Prosjektet foregikk inne i gamle hager, på en brygge, på moloen og ute i vannet, steder der man ikke vanligvis møter samtidskunsten.
Prosjektet ble vist hele sommeren 2013. Vi er stolte av å ha vist kunst som ble skapt spesielt for dette stedet og denne anledningen!
Siden prosjektet var tidsavgrenset har Vestfold Kunstsenter laget en katalog og en utstilling som dokumenterer prosjektet for ettertiden.

Motta siste nytt!
Vi sender deg nyheter om utstillinger, kunstnersamtaler, eventer. Vi sender ut nyhetsbrev kun en gang i måneden og du kan enkelt melde deg av når som helst.