Utstillinger

Dalaa¦Èsen 03
Utstillinger
09. april - 08. mai 2016
Vegar Moen
Fotografier // Dalaåsen og Rosengård

Fotografen Vegar Moen har gjennom sin virksomhet vært opptatt av menneskers drømmer om modernisering og framskritt. Han har tidligere fotografert arkitektur, nye broer, kraftverk og jernbanelinjer i Tibet og Kina; for eksempel prosjektet Three Gorges Dam – et av verdens største damanlegg. Utstillingen i Vestfold Kunstsenter viser fotografier fra to serier hvorav den ene er spesielt laget for denne utstillingen; DALAÅSEN.

Serien DALAÅSEN er preget av natur, nærmere bestemt en vernet skog i Vestfold. Det spesielle med denne skogen er mangfoldet av ulike tresorter, som hver og en har innvandret til landet blant annet gjennom menneskelig migrasjon og aktivitet. Noen av sortene er svært sjeldne og finnes kun få steder i Norge. Slik flora er i Norge beskyttet av lov om naturmangfold.

I serien ROSENGÅRD tar Moen utgangspunkt i Malmö, byen der han bor. Rosengård er en bydel reist på slutten av 1960-tallet for å møte den enorme etterspørselen etter nye boliger i Sverige. Den svenske arbeiderklassen flyttet inn, men nå er situasjonen en annen. Rosengård er i dag en svært flerkulturell bydel der mange etnisk svenske aldri setter sin fot. Befolkningen består av 24.000 mennesker fra mer enn 175 land. Området sies å være utrygt og har vært trukket frem i mange debatter om innvandring. At Moen selv ikke kjenner noen der og heller ikke har venner der eller andre som forholder seg aktivt til bydelen, gjorde ham nysgjerrig.

Vegar Moen kommer fra Røros og er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim. Han har hatt mange utstillinger og  har laget permanente kunstverk til offentlige bygg siden 1998. Moen arbeider bare med analoge teknikker. Fotografiene fremkaller han i sitt eget mørkerom i huset der han bor. Bildene er til salgs og koster 1000 kroner pr. stk. uten ramme.

Velkommen til møte med en engasjert og reflektert kunstner som er opptatt av samfunnet og tiden vi lever i.

Motta siste nytt!
Vi sender deg nyheter om utstillinger, kunstnersamtaler, eventer. Vi sender ut nyhetsbrev kun en gang i måneden og du kan enkelt melde deg av når som helst.