Utstillinger

Torunn Invitasjon
Utstillinger
31. august - 29. september 2019
Torunn Skjelland
Before After

Det er med stor glede vi inviterer til åpning av separatutstilling med Torunn Skjelland i Vestfold Kunstsenter lørdag 31.august kl. 13.00.

I utstillingen BEFORE AFTER presenterer Skjelland en serie nye malerier som tematisk spinner videre rundt frykten for naturkatastrofer, terror og mediers økende grad av hatretorikk og enkeltmenneskers maktesløshet.

Utstillingen er en visuell og personlig tolkning av tilstanden før og etter en kollaps. Det viser en tilstand av beredskap, eller en tilstand av tomhet. En tilstand av uro eller ro. Bildene tar utgangspunkt i konkrete eller fiktive steder eller hendelser, hvor naturen har tatt over det menneskeskapte, og hvor utopiske ideer har kollapset.

Bakgrunnsmaterialet for utstillingen er dokumentarisk bildemateriale tatt på reiser i Albania og Namibia.

Torunn Skjelland (f.1975, Tønsberg) bor og arbeider i Oslo, og arbeider hovedsakelig med maleri, tegning og collage. Hun uttrykker seg ofte i et figurativt formspråk som ligger tett opptil fotografiet. Gjennom maleriet, ser og fortolker hun motivet, noe som gir henne en større mulighet til å manipulere tilskueren og holde oppmerksomheten på motivet. Skjelland er interessert i overgangen fra fotografi til maleri, og hvordan man ser, opphøyer og fortolker gjennom malerprosessen.

Skjelland har sin utdannelse fra Kunsthøyskolen i Bergen, avd. Kunstakademiet (1997-2001) og Glasgow School of Art, Environmental Art (2000). Skjelland har hatt flere separatutstillinger blant annet ved Hå gamle Prestegård, Haugesund Kunstforening og Bergen Kunsthall, og deltatt i en rekke kollektiv- og gruppeutstillinger blant annet ved Kathrineholm konsthall, LMN, Visningsrommet USF i Bergen og Sørlandets Kunstmuseum.

I tillegg til egen kunstnerisk praksis har Skjelland i flere prosjekter samarbeidet med kunstneren Vigdis Fjellheim. Utstillingen i Vestfold Kunstsenter viser nye arbeider.

www.torunnskjelland.com

Kunstnerisk Råd i Vestfold Kunstsenter har besluttet å tildele Torunn Skjelland

 

Vestfold Kunstsenters utstillingsstipend fra Bildende Kunstneres Hjelpefond 2019. Stipendet er på kr. 20.000 og vil bli overrakt i forbindelse med åpningen av utstillingen.

Juryens begrunnelse:

Torunn Skjelland bruker gjerne egne fotografier, historiske hendelser og både reelle og fiktive narrativer som råmateriale til sine kunstverk. Hun belyser viktige og til tider dramatiske temaer, enten det er lokalt kulturelle fenomener eller mer altomgripende globale scenarioer som angår alle mennesker. Bildene, enten som serier eller store vegginstallasjoner, er visuelt tiltalende og generøse mot publikum, både som utsmykninger og i utstillingssammenheng. 

Motta siste nytt!
Vi sender deg nyheter om utstillinger, kunstnersamtaler, eventer. Vi sender ut nyhetsbrev kun en gang i måneden og du kan enkelt melde deg av når som helst.