Utstillinger

2021 08 Greenlightdistrict Webres 91
Utstillinger
23. april - 22. mai 2022
Siri Berqvam
Parasitt

På innsiden av det som tyter ut av vev og celler i kroppen og i rommet som som kropp, der i ormebolet, klumper tankene seg sammen til en grøt av nervetråder og til labyrinter av ord og mening.

Siri Berqvam er opptatt av nettverk. Nettverk vi alle er forbundet med - fra kroppens indre organer til naturens egne forgreininger, soppenes hyfer i skogens underjordiske koblinger til digitale menneskeskapte nettverk.

Til utstillingen i Vestfold Kunstsenter lager Berqvam en stedsspesifikk installasjon i tekstil. Med nål og tråd og metervis av drapert stoff vil hun i dagene før utstillingsåpning utarbeide installasjonen på stedet. Berqvam søker å bryte opp det arkitektoniske, statiske rommet. Hun kroppslig gjør det ved å lage en slags abstrahert «kropp» i rommet som i Vestfold Kunstsenter vil bre seg gjennom hele visningsrommet. Et nettverk av tekstile forgreininger vokser ut av vegger og tak og inviterer publikum inn til en reise i underbevissthetens irrganger. Kunstneren spør seg om det finnes en plan for våre liv eller om alt er resultat av tilfeldigheter.

Siri Berqvam bor og arbeider i Sandefjord. Hun er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen hvor hun tok Bachelor i tekstil (2004) og Master (2006) Hun har stilt ut en rekke steder og har blant annet hatt separatutstilling i Kunstbanken, Hedmark Kunstsenter (2008), Oppland Kunstsenter (2015), Sandefjord kunstforening (2019) og Møre og Romsdal Kunstsenter (2021). Hun deltar på Contextile 2022_Contemporary Textile Art Biennial i Portugal senere i år. Berqvam mottok i 2020 et 10-årig arbeidsstipend for etablerte kunstnere, Norsk kulturråd.

Velkommen til åpning lørdag 23. mai kl 13

Musikk på åpningen ved Håkon Lie

Det arrangeres kunstnersamtale med Siri Berqvam i mai. Dato kommer.

Motta siste nytt!
Vi sender deg nyheter om utstillinger, kunstnersamtaler, eventer. Vi sender ut nyhetsbrev kun en gang i måneden og du kan enkelt melde deg av når som helst.