Utstillinger

DSC 0419
Trädkramare (2022) © Sara Rönnbäck
Utstillinger
12. oktober - 10. november 2024
SARA RÖNNBÄCK
Bibliotekarien sorterade böckerna

SARA RÖNNBÄCK -

"Bibliotekarien sorterade böckerna och drog en krumelur av linjer

Ingen mindes riktigt vart gränsen gickMen vargen kommer (inte) från Sverige

Och / eller; En sten flyttar inte på sig för att nya gränser drogs"

Sara Rönnbäck arbeider med skulptur, installasjon og tekst med grund i performativitet, materialitet og fortellertradisjon. Hun arbeider prosessorientert i en stadig bevegelse der utstillinger nærmest kan ses som pustepauser i en pågående utforskning av tilværelsen.

Tematisk bearbeider utstillingen grenseopptegninger som en omsorgsfull og samtidig voldelig handling. Inndelinger, kategoriseringer og systemer kan være en menneskelig omsorgshandling; en måte å prøve å forstå verden og sette seg i forhold til den – som når bibliotekaren sorterer bøkene. Men samme handling kan samtidig være en voldsom splittelse. Å bevege seg i grenselandet er en måte å prøve å forstå kompleksiteten i virkeligheten. Er det virkelig en klar grense mellom kropp og kropp – kropp og natur – kropp og land – land og land?

Foto: Trädkramare (2022) © Sara Rönnbäck
Trestock funnen i en park i Berlin, Mitt hår, Blå rosett funnen utanför KINDL, Kaninfot från en av kaninerna vi födde upp som mat för vårt bröllop, Stål, Betong, Jord, Ull från grannens får, Gatsten från Berlin.

Sara Rönnbäck

Motta siste nytt!
Vi sender deg nyheter om utstillinger, kunstnersamtaler, eventer. Vi sender ut nyhetsbrev kun en gang i måneden og du kan enkelt melde deg av når som helst.