Utstillinger

Dal Putte H Erta Berta 2023 7
Utstillinger
23. november - 22. desember 2024
PUTTE H DAL
DET VIDUNDERLIGE - smykker og objekter i installasjon

PUTTE H. DAL – DET VIDUNDERLIGEsmykker og objekter i installasjoner.

Jakten på det glemte, det ubetydelige, det ødelagte, det gjenkjennelige, det rare og uventede er ofte utgangspunkt for nye verk, og en stadig fornybar kilde til inspirasjon.

Den kunstneriske metoden er å se potensialet i det allerede eksisterende.

Verkene i utstillingen fabulerer rundt det vi opphøyer, det vi tar som selvfølgelig og det vi kanskje undervurderer verdien av.


©Putte H Dal

Putte H Dal jobber med smykker der sammensetningen av materialer skaper uttrykket. Jakten på det glemte, det ubetydelige, det ødelagte, det gjenkjennelige og det rare og uventede er ofte utgangspunkt for Putte H Dal sine verk. Enten finner hun en gjenstand som trigger ideen, eller leter den opp. Ødelagte maskiner skrus fra hverandre, gjenstander bearbeides og smykkene komponeres av mange ulike materialer og objekter. Hvordan kjennes kaldt mot varmt, metall sammen med tre? Overflater og overganger mellom delene er viktig, bakside og forside. Putte bearbeider og lager en komposisjon hvor mye av arbeidet er å få orkesteret så spille samstemt, men ikke monotont. Samtidig finnes en logikk i materialvalget i forhold til temaet de belyser. Den kunstneriske metoden er å se potensialet i det allerede eksisterende.

Putte H Dal sine smykker kommenterer og belyser menneskelige livserfaringer, som å føle seg liten eller målt. Det å bære på en hemmelighet kan være tyngende, vist i et anheng i betong. Hemmeligheten kan være eldet over tid og ta form som en innskrumpet kokosnøtt. Refleksjoner om tid, en serie pågående arbeider, som et abstrahert ur med et viskelær nederst i pendelen. Et såpestykke brukt til å smøre sagblader i 20 år, nå med spor og patina, plassert på et speil – et selvportrett. Dette er opplevelser vi som individer kan ha, som også settes i et større samfunnsperspektiv. Hvordan vi som individer eller grupper defineres, kategoriseres eller blir målt. Utenfor vår egen definisjonsmakt.

Konseptene til kunsten kommer gjerne fra radioprogrammer, filmer og serier, samtaler, observasjoner og bøker. Sosialantropologi, geografi, politikk og statistikk er gjerne emner jeg oppsøker.

Se nettsiden: Putte H Dal

Motta siste nytt!
Vi sender deg nyheter om utstillinger, kunstnersamtaler, eventer. Vi sender ut nyhetsbrev kun en gang i måneden og du kan enkelt melde deg av når som helst.