Utstillinger

Dal Putte H Erta Berta 2023 7
Utstillinger
23. november - 22. desember 2024
PUTTE H DAL
DET VIDUNDERLIGE - smykker og objekter

PUTTE H. DAL – DET VIDUNDERLIGE - smykker og objekter

Jakten på det glemte, det ubetydelige, det ødelagte, det gjenkjennelige, det rare og uventede er ofte utgangspunkt for nye verk, og en stadig fornybar kilde til inspirasjon.

Den kunstneriske metoden er å se potensialet i det allerede eksisterende.

Verkene i utstillingen fabulerer rundt det vi opphøyer, det vi tar som selvfølgelig og det vi kanskje undervurderer verdien av.


©Putte H Dal

Putte H. Dal jobber med smykker og små skulpturer med utgangspunkt i allerede eksisterende gjenstander som bearbeides og settes sammen til nye historier. Enten finner hun en gjenstand som trigger ideen, eller leter den opp. Objektene komponeres av mange ulike materialer. Hvordan kjennes kaldt mot varmt, metall sammen med tre? Overflater og overganger mellom delene er viktig, bakside og forside. Putte bearbeider og lager en komposisjon hvor mye av arbeidet er å få orkesteret så spille samstemt, men ikke monotont. Samtidig finnes en logikk i materialvalget i forhold til temaet de belyser. Den kunstneriske metoden er å se potensialet i det allerede eksisterende.

Putte H. Dal sine smykker kommenterer og belyser menneskelige livserfaringer og samfunnet vi lever i.

Konseptene til kunsten kommer gjerne fra radioprogrammer, filmer og serier, samtaler, observasjoner og bøker. Sosialantropologi, geografi, politikk og statistikk er gjerne emner hun oppsøker.

Se nettsiden: Putte H Dal

Motta siste nytt!
Vi sender deg nyheter om utstillinger, kunstnersamtaler, eventer. Vi sender ut nyhetsbrev kun en gang i måneden og du kan enkelt melde deg av når som helst.