Utstillinger

Morten Juvet Cover
Utstillinger
03. mars - 15. april 2018
Morten Juvet
Cover

Morten Juvet undersøker ved hjelp av billedkunsten hvorfor så mange rock og popmusikere synger om kaniner... Han har satt disse låtene inn i en sammenheng og presset tekstene inn i fanens ikonografi og i et coverformat: Et motto, eller ei tekstlinje nær poesien i tekstene; Eieren av mottoet eller tekstlinja og andre opplysninger som er relevante; som dato og sted for innspilling, tekstforfattere o.a.; Kaninen som hovedelement med referanser til «Alice I eventyrland», kaninen i trollmannens hatt, den engelske barnesangen «Run rabbit run», idyll med katt og kaniner (Kaninkokere), Boiled Bunny fra filmen «Farlig begjær» osv. osv.; Fluesoppen som et symbol for eskapisme og rus; Eikeløvet som symbol på kvalitet og noe evigvarende.

Morten Juvet, - en av Vestfolds mest profilerte og anerkjente kunstnere, er i disse dager aktuell med hele tre utstillinger med dette temaet; i Vestfold Kunstsenter, i Drammens Kunstmuseum og i Kunstbanken Hedmark.
Åsmund Torkildsen, direktør ved Drammens Kunstmuseum har skrevet en fyldig tekst til boka som ledsager utstillingen. Torkildsen skriver Juvets tilnærming til maleriet inn i en kunsthistorisk kontekst. «Vi kan si at Morten Juvets kunst i Cover-serien består av metabilder, at han bygger et følelsenes og drømmenes arkiv og lager en minnebok, som han har hentet ut av tekstbrokker, sanger, stemninger, farger og fortellinger. Men dette arkivet (...) er ikke et hermetisk, privat og lukket arkiv. Det benytter seg av innarbeidede elementer hvorav noen er hentet i hans eget billedunivers som publikum kjenner, og vi ser at dette er referanser som er der ute i det offentlige rom og som andre derfor kan ta del i og oppleve, og at kommunikasjon – også kalt kunsterfaringen – således kan skje fyldest».

Motta siste nytt!
Vi sender deg nyheter om utstillinger, kunstnersamtaler, eventer. Vi sender ut nyhetsbrev kun en gang i måneden og du kan enkelt melde deg av når som helst.