Utstillinger

DSC 3469
Utstillinger
01. september - 30. september 2018
Marit Helen Akslen
Scenes from the Garden

«Somewhere Else» er en reaksjon på det kunstneren opplever som en tendens i dagens samfunn; En flukt fra virkeligheten og ubehagelige sannheter. Dette som er så lett å tenke; det skjer ikke her og derfor angår det ikke meg. Et ønske om å ikke involvere seg, men heller stenge tankene ute.
Marit Helen Akslen er tekstilkunstner utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen, avdeling Spesialisert Kunst, seksjon for Tekstil. Etter flere år med base både i Bergen og Trondheim har hun bosatt seg i Sykkylven i Møre og Romsdal, hvor hun har atelier på tettstedet Vik.
Gjennom arbeidene ønsker hun å si noe om tiden vi lever i. «Jeg prøver å finne et språk for det jeg opplever som urovekkende og kaotisk» sier kunstneren, som mener å se en verden preget av usikkerhet og oppløsning av det kjente, faste og trygge – en fragmentering av virkeligheten. Hun reagerer sterkt på undertrykking og utestenging og mener det er viktig å kommentere og stille spørsmål ved ulike maktstrukturer. Til dette tar Akslen i bruk masseprodusert råmateriale, som fungerer metaforisk. I denne utstillingen har hun resirkulert regntøy, som vanligvis brukes som beskyttelse i hardt vær. Regntøyet er delt opp i mindre deler. Disse fragmentene eller modulene, som i denne sammenhengen er fristilt sin konkrete funksjon, benytter kunstneren som byggesteiner som hun setter sammen på nye måter og gir det dermed et nytt innhold. Det handler om gjentagelse, rytme og serialitet, men også om oppløsning og uorden. Hennes verk er estetiske og poetiske samtidig som de innehar en urovekkende og samfunnsengasjert glød.

Marit helen Akslen har deltatt på en rekke utstillinger og har hatt separatutstilling på blant annet Kunstnerforbundet i Oslo, Soft Galleri og senest i februar i år på Bomuldsfabrikken Kunsthall i Arendal.
Utstillingen, som er støttet av Kulturrådet og Statens utstillingsstipend viser nye arbeider og vil bestå av tre veggtekstiler, en større vegginstallasjon og noen mindre verk i rammer.

Motta siste nytt!
Vi sender deg nyheter om utstillinger, kunstnersamtaler, eventer. Vi sender ut nyhetsbrev kun en gang i måneden og du kan enkelt melde deg av når som helst.