Utstillinger

Fungus Detalj2
Siri Berqvam, Fungus (detalje) © Foto: Dag Fosse/ KODE - ©Siri Berqvam 2019
Utstillinger
28. november - 20. desember 2020
Kunsthåndverkere fra Vestfold
Juleutstilling

Vestfold Kunstsenter har gleden av å invitere til utstillingsåpning lørdag 28.november kl. 12.00-15.00

Juleutstilling

Kunsthåndverk fra Vestfold står sentralt i årets juleutstilling. Medlemmer fra Norske Kunsthåndverkere bosatt i Vestfold vil vise et stort mangfold av teknikker som keramikk, glass, objekter, smykker og skulptur. Kunstnere som stiller ut: Elisabeth von Krogh, Åse Schmidt, Anne Berg Edvardsen, Hege Osdalen, Merete Fransgjerde, Rita Egren, Barbro Hernes, Helen Mørken, Hanne Haukom, Anne Kristine Mjelva, Tollef Thorsnes, Turid Gyllenhammer og Dorthe Herup.

Prosjektrom

Siri Berqvam – FUNGUS, 28.november – 6.desember

Installasjonen FUNGUS (2019) har tidligere blitt vist ved Trondhjems Kunstforening og KODE Bergen. Med dette arbeidet som utgangspunkt ønsker Berqvam å utforske ulike muligheter.

Siri Berqvam har en estetisk dragning mot forfall og kollaps i den vestlige kulturen, som hun uttrykker via nål og tråd. Framtiden truer, men skrømt fra fortiden er heller aldri langt unna. Hennes univers har gjerne røtter i barndom, dystopi og science fiction. Hun har en forkjærlighet for gamle apparaturer, det som nå virker håpløst utdatert og hjelpeløst, som kulisser i en gammel film.

Izabela Zolcinska –DRIFTING STATE LAB - 9.desember – 20.desember

I prosjektet Drifting state lab observere Zolcinska under mikroskop vannprøver samlet fra lokale ferskvann ressurser. Opprinnelig skulle hun undersøke disse organismene på en lab i USN Cambus Bø, men på grunn av pandemien ble dette utsatt. Det inspirerer henne til å skape en parallell arbeidsplass og forsette undersøkelser med forskning og kunst som verktøy i kunstsenteret.

Izabela Żółcińska er en kunstner med minoritetsbakgrunn bosatt i Norge siden 2013. Hun er utdannet ved kunstakademiet i Poznań, Polen. Hennes kunstnerisk praksis tar utgangspunkt i forståelsen av kropp som flytende struktur i relasjon til vårt økosystem. Med denne innfallsvinkelen arbeider hun tverrfaglig innenfor uttrykk som: tegninger, broderier, skulpturer, malerier, installasjoner (i offentlig rom) og utstillinger. I hennes kunstneriske metoder er forskning og samarbeid sentralt, og hun henter inspirasjon fra fagfelt som: anatomi, arkitektur, kognitiv vitenskap, væskemekanikk og hydrobiologi. I flere prosjekter har hun tolket fenomenet «migrasjon av væsker», ved å bruke blodårenes sirkulasjonssystem (kapillærsystemet) som et visuelt språk. I prosjektene benyttes ulike uttrykksformer og hun er interessert i vannbaserte installasjoner i offentlig rom.

Mye nytt er også å finne i kunstbutikken av keramikk, glass, smykker, grafiske blad og bøker. Her kan du finner unike julegaver og samtidig støtte en kunstner.

På grunn av den pågående smittespredningen av Covid-19 blir det dessverre ikke et åpningsarrangement for disse utstillingene. Det skal være trygt å besøke Vestfold Kunstsenter og derfor oppfordrer vi publikum til å holde 1 meter avstand under besøket i utstillingene og vise hensyn til andre besøkende.

Foto: Dag Fosse/ KODE - ©Siri Berqvam 2019

Motta siste nytt!
Vi sender deg nyheter om utstillinger, kunstnersamtaler, eventer. Vi sender ut nyhetsbrev kun en gang i måneden og du kan enkelt melde deg av når som helst.