Utstillinger

Bilde 1
Utstillinger
06. oktober - 04. november 2018
Kristine Øksendal
Scenes from the Garden

Siden Kristine Øksendal avsluttet Kunsthøgskolen i 2009 har hun vært en aktiv stemme på den norske kunstscenen. Hun eksperimenterer med en rekke uttrykk og medier og felles for hennes samlede produksjon er en interesse for det abstrakte formspråkets mulighet til å formidle et ordløst, men eksistensielt innhold. Hun jobber med et improvisert, ekspressivt uttrykk. Det vil si at motivene kommer til uttrykk gjennom tilnærmet koreografisk memorerte bevegelser på atelieret. Utgangspunktet er ofte minner og sansede inntrykk fra kunstnerens nære omgivelser og dagligdagse opplevelser. Arbeidene fungerer som selvbiografiske minner uttrykt gjennom maleriske abstraksjoner.
Bruken av ordet the Garden i tittelen kan knyttes til hagen i utvidet betydning og leses i denne sammenheng som verden / naturen. Prosjektet er inspirert av naturens kretsløp, skiftende årstider og økologi. Betydningen av økologi kan sees som handlingen; å beskrive forholdet mellom levende organismer og miljøet. Prosjektet består av motiver som kan sees i sammenheng med kroppens reaksjon på farger og lys. Fargesynet kan i et økologisk perspektiv også knyttes til overlevelse i naturen

Kunstneren Kristine Øksendal er født og oppvokst på Nøtterøy. Hun er utdannet ved Central Saint Martins College of Art & Design i London, med en spesialisering innen maleri, og Statens kunstakademi i Oslo, Hun bor og arbeider i hovedstaden, men anser seg som en yngre kunstner med sterk tilknytning til Vestfold.
Utstillingen viser blant annet en serie nye monumentale malerier, dyptrykk, akvareller og et videoverk. I tillegg presenteres en katalog med tekst av Øystein Sjåstad, førsteamanuensis i kunsthistorie ved Institutt for filosofi, idé- og kunsthistorie og klassisk språk, Universitetet i Oslo.

Det utarbeides et formidlingsopplegg rettet mot skoleelever i Tønsberg og omegn. Opplegget er gratis for skolene.
Utstillingen er produsert med støtte fra Norsk kulturråd, Regionale prosjektmidler for visuellkunst og Vestfold fylkeskommune.

Motta siste nytt!
Vi sender deg nyheter om utstillinger, kunstnersamtaler, eventer. Vi sender ut nyhetsbrev kun en gang i måneden og du kan enkelt melde deg av når som helst.