Utstillinger

Fromabove2021
Utstillinger
05. juni - 04. juli 2021
Kay Arne Kirkebø
From Above

Kay Arne Kirkebøs separatutstilling i Vestfold Kunstsenter består av detaljerike tegninger og animasjoner av intrikat arkitektur, tilsynelatende uendelige bylandskap og geometriske former satt i bevegelse. Det er lett å gå seg vill i tegningene hans, som betrakter, og tilsynelatende som innbygger også. Gjennom en skjematisk prosess med et egendefinert regelsett, blir labyrintiske strukturer og arkitektur skildret. Repetisjon og langsomhet er gjennomgående tema, både i det kunstneriske uttrykket og for arbeidsprosessen til Kirkebø.

Kay Arne Kirkebø (f.1979) bor og arbeider i Bergen. Han har sin kunstutdannelse fra Kunsthøyskolen i Bergen,  og har hatt flere separatutstillinger og deltatt i en rekke gruppeutstillinger i Norge og utlandet. Han er kjent for sine detaljrike tegninger av intrikat arkitektur og tilsynelatende uendelige bylandskaper. Med en presis strek tegner han utopier eller marerittaktige byvisjoner. Det er lett å gå seg vill i tegningene hans, som betrakter og tilsynelatende som innbygger også. Kirkebø har utgitt mange kunstnerbøker og publikasjoner.

Intervju med Kay Arne Kirkebø:

Du åpner ny separatutstilling på Vestfold Kunstsenter lørdag 5.juni. Hvordan går det med forberedelsene til utstillingen og hva slags arbeider skal du vise?

Forberedelsene til utstillingen går veldig bra. Jeg har nylig vist arbeidene på Kunstgarasjen i Bergen, og det kjennets godt å komme i gang med utstillingsarbeid igjen, selv med begrensningene. Det er en blanding av helt nye arbeid fra i år og 2020, samt litt eldre arbeid, og til utstillingen i Vestfold vil nok utstillingen ta en annen form og kanskje andre arbeid vil bli inkludert, alt etter hva som passer rommet. Jeg jobber i skrivende stund med nye arbeider så det vil også vere noe nytt i forhold til forrige utstilling i Bergen.

Hva preger din produksjon?

Selv om mine arbeid stammer fra min egen fantasi så preges de også av hva jeg ser rundt meg i byrom, i filmer og finner i litteratur som jeg leser menst jeg jobber med desse arbeidene. Det kan vere en konstruksjon eller ett byggverk som jeg finner interessant og spennende eller en futuristisk ide` jeg leser om.

Hvordan går du til verks når du starter arbeidet med et prosjekt/ et verk?

Når jeg jobber med desse arbeidene, som krever mye tid, så prøver jeg å la prosessene vere så åpen som mulig, og heller se etter hva som potensielt kan oppstå. Etter kvart oppstår formasjoner og former som jeg jobber videre med.

Er det noen kunstnere, forfattere eller teoretikere du lar deg inspirere av?

Ett verk som har vært viktig for meg, både visuelt og tematisk, er Fritz Langs science fiction film Metropolis fra 1927.

Motta siste nytt!
Vi sender deg nyheter om utstillinger, kunstnersamtaler, eventer. Vi sender ut nyhetsbrev kun en gang i måneden og du kan enkelt melde deg av når som helst.