Utstillinger

Sweet Tears Izabela Zolcinska Kopi
Utstillinger
20. januar - 18. februar 2024
Izabela Żółcińska
The Weeping Project

Izabela Żółcińska  - The Weeping Project

I The Weeping Project utforsker billedkunstneren Izabela Żółcińska tilgangen til ferskvann som tema.

Prosjektet er inspirert av tåkenett for vannhøsting, en teknologi i utviklingsstadiet som kan erfares både pragmatisk og poetisk.

Denne alternative kilden til ferskvann er utgangspunktet til en serie av Tårefanger-objekter, filmer og installasjonen The Weeping Project.

Izabela Żółcińska (f.1975) er en polskfødt billedkunstner bosatt i Holmestrand. Hun har en Master i kunst fra Kunstakademiet i Poznan i Polen (1999 - 2002) og en Master i kunstundervisning, kuratering og formidling av kunst fra Kunstakademiet i Poznan (1997 - 2001). Siden den gang har Izabela har hatt flere separatutstillinger - i utvalg kan nevnes Buskerud Kunstsenter (2022) Muzalewska Gallery, Poznan (2019), Ronneby Kunsthall i Sverige (2018) I januar 2024 viser hun sitt nyeste prosjekt The Weaping Project i Vestfold Kunstsenter. Hun har også deltatt i en rekke kollektive utstillinger, både i Norge, Sverige, Polen, Storbritannia, Australia og USA. Hun har siste år vunnet oppdrag for Kunst i offentlig rom og har i den sammenheng gjort blant annet prosjektet The Red List of Protected Species, et maleriprosjekt ved Roligheden skole på Tromøya utenfor Arendal, og Rødtene - en installasjon på Fylkeshus i Bergen.

Foto: Izabela Żółcińska, Andreas Carlson's forskningsgruppe Matematisk institutt ved Universitet i Oslo

Se nettsiden: Izabela Zolcinska

Du kan også lese mer om Żółcińskas samarbeid med Matematisk institutt og gjestekunstner-programmet REAL her:

https://www.mn.uio.no/kurt/aktuelt/aktuelle-saker/izabela-zolcinska-er-ny-real-kunstner.html

og her:

https://www.mn.uio.no/kurt/prosjekter/real-kunst/zolcinska.html

Weeping prosjekt, 2022, undersøkelse av dråpedynamikken på Tårefanger (diameter 15 cm, bambus + menneskelig hår), tåkekammer ved det Matematisk instituttet, Universitetet i Oslo. Foto: Aliona Pazdniakova

Motta siste nytt!
Vi sender deg nyheter om utstillinger, kunstnersamtaler, eventer. Vi sender ut nyhetsbrev kun en gang i måneden og du kan enkelt melde deg av når som helst.