Utstillinger

Aaaa
Utstillinger
15. april - 21. mai 2023
Ingeborg Kvame
Tomrommets stille tale

Et svakt vindpust kan avsløre fargespillet i Ingeborg Kvame sine grafiske verk. Hennes lagvis oppbygde fargegraderinger på tynt, transparent japanpapir inviterer til en sanselig reise inn i andre dimensjoner. Når de ulike lagene møtes smelter fargene og det transparente materialet sammen, og øyet oppfatter nye farger og dybder, og det oppstår en optisk friksjon.

I utstillingen ´Tomrommets stille tale´ møter du en solnedgang som letter og svever gjennom rommet. Du møter en glasskule, en serie med lysende kryss og et dikt.

"I mitt kunstnerskap er jeg opptatt av terskelen mellom to tilstander, og den tvetydigheten eller desorienteringen som kan oppstå i dette transcendente mellomrommet. Visuelt henvender jeg meg til overgangsfaser i naturen for å finne et språk som kan åpne for eksistensielle spørsmål og holde fast ved noe flyktig og uhåndgripelig.
I denne installasjonen bruker jeg mine egne erfaringer med å ha et personlig nært men samtidig distansert forhold til min mor. Jeg kommer fra en religiøs familie, og overgangen mellom livet før og etter døden har alltid ligget latent i form av både trygghet og frykt. Da min mor havnet i koma ble familiens fellesskap styrket i bønn til Gud. Selv har jeg landet på en annen livsfilosofi og kjente på spenninger mellom det å høre til og det å være utenfor."

Kort om kunstneren
Ingeborg Kvame er en norsk tegner og grafiker. Kvame har Bachelor of Arts (Honours) (First Class), in Fine Art fra Grays School of Art, Robert Gordon University i Aberdeen i Storbritannia (1998 - 2001). Siden 2001 har hun vært aktiv kunstner og blant annet hatt en rekke separatutstillinger. Senest utstillingen Mellom innpust og utpust, Norge Grafikere, Oslo (2022) og Stilleben, Tegneforbundet, Oslo (2020) Hun har deltatt på flere gruppeutstillinger som blant annet Edition 2020 - 2021, Arkivet I Tou Trykk i Stavanger (2021) og Fra balkongen, Stavanger kunstmuseum (2020) Ingeborg Kvame er innkjøpt av blant annet KORO (2020), International Corporate Art (2020,21) og Stavanger kunstmuseum (2020)

Utstillingen er støttet av Norsk kulturråd

Velkommen til utstillingsåpning lørdag 15. april kl. 13

Åpningstale ved styreleder i Norske Grafikere, Cathrine Finsrud

Motta siste nytt!
Vi sender deg nyheter om utstillinger, kunstnersamtaler, eventer. Vi sender ut nyhetsbrev kun en gang i måneden og du kan enkelt melde deg av når som helst.