Utstillinger

Benning 2021 1
Utstillinger
19. august - 17. september 2023
Helene Førde
Installasjon

Helene Førde er en interdisiplinær kunstner basert i Bergen, med mastergrad i billedkunst fra Kunsthøgskolen i Bergen og Nordic Sound Art programmet i 2014. Førde har de senere år hatt utstillinger, oppdrag og residencies i Norge, Italia, Sverige, Tyskland, Østerrike, Kina og USA.

I sin kunstneriske praksis arbeider Førde med installasjoner og skulpturelle arbeider, gjerne med lyd og interaktive elementer som en integrert del av verket. Fotografi, trykk, tegning, lys- og tekstilarbeid er også del av hennes praksis. En stedssensitiv tilnærmingsmåte er et viktig og gjennomgående trekk i arbeidet.

Tematisk er Førde interessert i å utforske verdier, minner, persepsjon, og steders særegne historie og karakter. Tidligere verk fokuserer på arbeidsliv, kulturhistorie og livsmønstre, i møte med ny tid, endring, miljøutfordringer og aktuell politikk. Naturen står sentralt i hennes arbeid, og verkene utforsker hvordan mennesket forholder seg til naturen, på godt og vondt.

Utstillingen i Vestfold Kunstsenter vil bygge på det kunstneren i sin prosess tilegner seg og lærer om stedet/området, og hun vil utvikle nye stedssensitive arbeider for denne konteksten.

Motta siste nytt!
Vi sender deg nyheter om utstillinger, kunstnersamtaler, eventer. Vi sender ut nyhetsbrev kun en gang i måneden og du kan enkelt melde deg av når som helst.