Utstillinger

Furupraktbille 2Mb 087150 Beskåret
Utstillinger
12. februar - 27. mars 2022
Aron Irving Li
Tomrom

I utstillingen Tomrom viser Aron Irving Li skulpturer og veggarbeid i metall. Med utgangspunkt i naturens strukturer, oppbygging og indre logikk fordyper Li seg i temaer rundt menneskets innvirkning på natur og miljø. Han interesserer seg for tilvekst - og nedbrytningsprosesser i naturens kretsløp og ser på de estetiske og visuelle aspektene i disse prosessene.

Li viser blant annet en ny serie smidde relieffer med motiv av utvalgte biller. Biller er en svært tallrik innsektgruppe med om lag 3700 kjente arter i Norge. Likevel er en fjerdedel av disse rødlistet. I skog der 45 prosent av de rødlistede billene holder til, er det særlig mangel på dødt trevirke som er problemet. Mange biller krever spesielle størrelser eller typer dødt trevirke som store stammer eller brent ved.  Til utstillingen har Li bland annet jobbet med Furupraktbillen som trenger store, soleksponert døde stammer av furu for å leve og Sotpraktbillen som er avhengig av skogbrand for å utvikle seg.

Li viser også en serie «Egg» i detaljert utskåren kobber. Han vil se på egget som symbol for liv og naturens evige kretsløp.  Egget utgjør både en beskyttende struktur og livgivende element. Det er sterkt og livskraftig men samtidig skjørt. Egget kapsler inn og beskytter livet i sitt mest fragile stadium. Lis egg består imidlertid av gjennomskårne skal, tomme for sitt innhold. Tomme for liv. Med det vil han assosiere rundt forhold mellom natur og menneskeskapte strukturer. Men Li tenker også at verkene kan representere håp, fremtid og utvikling. Gjennom å synligjøre enkelte organismer og reflektere rundt naturens variasjon filosoferer Li om eksistens og forgjengelighet.

Aron Irving Li er utdannet metall-og smykkekunstner med Bachelor (2013) og Mastergrad (2015) fra kunsthøgskolen i Oslo. Li har blant annet hatt separatutstilling på Østfold kunstsenter 2020, Buskerud kunstsenter 2019 og Kunstbanken, Hedmark kunstsenter 2018. Han har deltatt i gruppeutstillinger på gallerier som Kunstnerforbundet, Oslo 2021. Årsutstillingen 2020.  Collect 2017, Saatshi gallery, London 2017. Hå gamle prestegard, Nærbø 2017. Die neuesammlung, Pinakothekder moderne, München 2016. KRAFT, Bergen 2016 og Galleri Format, Oslo 2015. Lis arbeid er innkjøpt av Nasjonalmuseet for kunst og design, Oslo 2019, KODE, Bergen 2018 og Nordenfjeldske kunstindustrimuseum 2015. Han ar utført offentlige kunstprosjekt på Oppdal idrettshall 2021 og jobber med et prosjekt til Oksenøya senter, Fornebu. I 2021 mottok Li femårig arbeidsstipend fra norsk kulturråd.

Utstillingen er laget med støtte fra Norsk kulturfond og Statens kunstnerstipend.


Aron Irving Li i atelieret. Foto: Ende Opheim

Motta siste nytt!
Vi sender deg nyheter om utstillinger, kunstnersamtaler, eventer. Vi sender ut nyhetsbrev kun en gang i måneden og du kan enkelt melde deg av når som helst.