Utstillinger

Ansgar Ole Olsen
Ansgar Ole Olsen - Globetrotter 1,2,3 og 4, stål og katalysatordeler, rustet stål © Ansgar Ole Olsen
Utstillinger
29. august - 27. september 2020
Ansgar Ole Olsen
Globetrotter

Ansgar Ole Olsen // Globetrotter

29.august – 27.september 2020

Ansgar Ole Olsen presenterer verk som tar utgangspunkt i forflytning og stabilitet. Verkene er tematisk knyttet til globalisering, mobilitet og frakt. Vårt globaliserte samfunn genererer enorme mengder reisende innen næringsvirksomhet, handel og fritid. Andre store bevegelser og strømninger skjer på grunn av krig og klimaendringer. Alle reisende har med seg bagasje, både fysisk og psykisk. Idet siste halvåret har situasjonen for reisende fått en annen dimensjon. Spredningen av Covid 19 har skapt mange utfordringer. Vi ser store konsekvenser i alle land som lever av turisme. Økonomien har falt dramatisk og produksjon av varer og tjenester har gått tilbake. På kort sikt ser det derimot ut at Covid 19-epidemien har hatt en positiv effekt på klimaet, med mindre utslipp fra fabrikker, fly og varetransport.

Materialene Ansgar Ole Olsen bruker i sine arbeider er i hovedsak metaller; patinert kobber, rustet stål og rustfritt stål. I enkelte arbeider er gjenbruk av deler fra maskiner integrert i verket.

Kort bio

Ansgar Ole Olsen (f. 1952, Lyngen i Troms) bor og arbeider på Kolbu i Oppland. Han arbeider hovedsakelig med metall innenfor et abstrakt dekorativt uttrykk, der verket kan assosieres til konkrete former og begreper. Olsen er utdannet kunsthåndverker fra Statens Håndverks- og kunstindustriskole i Oslo og en tilleggsutdannelse som kleinsmed fra Høyskolen i Voss. Olsen har blant annet stilt ut på Galleri F-15 i Moss, Kunstnerforbundet i Oslo, Nordenfjeldske kunstindustrimuseum i Trondheim og Kunstbanken i Hamar. Arbeidene hans er blant annet innkjøp av Nasjonalmuseet for kunst i Oslo, KODE i Bergen, Nordenfjeldske kunstindustrimuseum i Trondheim og Kunstmuseet i Tromsø.

Motta siste nytt!
Vi sender deg nyheter om utstillinger, kunstnersamtaler, eventer. Vi sender ut nyhetsbrev kun en gang i måneden og du kan enkelt melde deg av når som helst.