Arrangementer

Ingeborg Kvame
Arrangementer
15. april 2023
Velkommen til åpning av INGEBORG KVAME - TOMROMMETS STILLE TALE

Vi ønsker velkommen til åpning av Ingeborg Kvames utstilling Tomrommets stille tale

lørdag 15. april kl. 13

Åpningstale av Cathrine Finsrud, styreleder i Norske Grafikere.

I utstillingen ´Tomrommets stille tale´ møter du en solnedgang som letter og svever gjennom rommet. Du møter en glasskule, en serie med lysende kryss og et dikt.

I sitt kunstneriske virke er Ingeborg Kvame opptatt av terskelen mellom to tilstander, og den tvetydigheten eller desorienteringen som kan oppstå i dette transcendente mellomrommet. Visuelt henvender Kvame seg til overgangsfaser i naturen for å finne et språk som kan åpne for eksistensielle spørsmål og holde fast ved noe flyktig og uhåndgripelig.

I installasjonen som vises i Vestfold kunstsenter bruker Kvame sine egne erfaringer med å ha et personlig nært men samtidig distansert forhold til sin mor. Kvame kommer fra en religiøs familie, og overgangen mellom livet før, og etter døden har alltid ligget latent i form av både trygghet og frykt. Da kunstnerens mor havnet i koma ble familiens fellesskap styrket i bønn til Gud. Selv har Ingeborg Kvame landet på en annen livsfilosofi og har kjent på spenninger mellom det å høre til og det å være utenfor.

Kort bio
Ingeborg Kvame er en norsk tegner og grafiker. Kvame har Bachelor of Arts (Honours) (First Class), in Fine Art fra Grays School of Art, Robert Gordon University i Aberdeen i Storbritannia (1998 - 2001). Siden 2001 har hun vært aktiv kunstner og blant annet hatt en rekke separatutstillinger. Senest utstillingen Mellom innpust og utpust, Norge Grafikere, Oslo (2022) og Stilleben, Tegneforbundet, Oslo (2020) Hun har deltatt på flere gruppeutstillinger som blant annet Edition 2020 - 2021, Arkivet I Tou Trykk i Stavanger (2021) og Fra balkongen, Stavanger kunstmuseum (2020) Ingeborg Kvame er innkjøpt av blant annet KORO (2020), International Corporate Art (2020,21) og Stavanger kunstmuseum (2020)

Utstillingen er støttet av Norsk kulturråd

Motta siste nytt!
Vi sender deg nyheter om utstillinger, kunstnersamtaler, eventer. Vi sender ut nyhetsbrev kun en gang i måneden og du kan enkelt melde deg av når som helst.