Arrangementer

Bilde1 (3)
Arrangementer
16. september - 16. september 2021
Presentasjon av Maija Rudovska og visning av videoprogrammet Double Exposure

Presentasjon Maija Rudovska og visning av videoprogrammetDOUBLE EXPOSURE

Sted: Tønsberg og Færder bibliotek
Tid: torsdag 16.september kl. 17.00-18.30
Vestfold Kunstsenter ønsker velkommen til filmkveld med kurator Maija Rudovska som har et gjesteopphold ved Vestfold Kunstsenter. Hun vil kort si noe om sin kuratorpraksis og introdusere videoprogrammet Double Exposure som hun har vært medkurator for. Programmet er kuratert av Roots to Routes (Juste Kostikovaite, Maija Rudovska, Merilin Talumaa)
Filmprogrammet Double Exposure inneholder film- og videoarbeider av samtidskunstnere fra Estland, Latvia og Litauen. Arbeidene tar for seg arven etter Sovjetunionen, og da spesielt urbane miljøer, arkitektur og monumenter i de baltiske land og deres naboland. Filmene tar for seg de siste tiårs endrede syn på Sovjetisk modernisme som noe fremmed og forsømt - et sted hvor minner og fortellinger er på vikende front. Filmskaperne er fascinert av spørsmål relatert til identitet og tilhørighet til omgivelsene, og ikke minst hvordan personlige historier kan kobles til våre kollektive minner.
Lett servering og gratis inngang!

Program:

Eglé Budvytyté, Vocabulary Lesson, 2009

Leva Epnere, Potom, 2016 og Sea of Living Memories, 2016

Anastasia Sosunova, Damikhov Dog, 2017,

Ingel Vaikla, Double Exposure, 2019

Kristina Norman, Bring Back My Fire Gods, 2018

Emilija Skarnulyté, Aldona, 2013.

Varighet 1t. 30 min.

Pris: Gratis inngang
Motta siste nytt!
Vi sender deg nyheter om utstillinger, kunstnersamtaler, eventer. Vi sender ut nyhetsbrev kun en gang i måneden og du kan enkelt melde deg av når som helst.