Arrangementer

Glasmonter
Arrangementer
01. oktober 2022
Åpning Katinka Goldberg - Bristningar

Vestfold Kunstsenter ønsker velkommen til åpning av utstillingen Bristningar av Katinka Goldberg!

Katinka Goldberg bruker fotografiet som utgangspunkt, men bildene i utstillingen her er dekonstruerte, kollasjer, ofte fremstilt skulpturelt. Hun bruker stort sett seg selv som motiv, men fotograferingen av den ytre virkeligheten er motivert av å se og vise den indre virkeligheten. Bristingar er andre del av en fotoboktriologi som handler om relasjoner og søken etter tilstedeværelse, både i seg selv og i verden. Med utgangspunkt i hennes egne familieforhold er seriene visuelle refleksjoner over hvordan oppvekst og historie legger grunnlag for identitet og selvbilde.

Goldberg har en bakgrunn og utdanning i både kunstfotografi,
dokumentarfotografi og malerkunst. Og i hennes verk bruker hun maleriets ekspressivitet og råhet og kombinerer det med fotografiets unike evne til å fange nuet. Det er i grenselandet mellom ulike medium; fotografi, modernistisk maleri, tekst og collage, at Goldberg finner en interessant spenning. Denne spenningen bruker hun for å vise kompleksiteten i nære relasjoner.

Utstillingen er kuratert av kunstneren Olav Ringdal i samarbeid med Katinka Goldberg. De to kunstnerne har skapet en stedspesifikk installasjon som går i dialog med Goldbergs seneste fotobok Bristningar.

Katinka Goldberg (f. 1981 i Stockholm) er en kamerabasert kunstner som har jobbet i Norge siden 2008. Hun utforsker det fotografiske mediets egenskaper som både virkelighet og fiksjon, og skaper med sine kollasjer motiver som ligger i skjæringspunktet mellom det groteske og det vakre; mellom det nære og det som er for nære.

Les mer om utstillingen HER

Åpningstale av Øyvind Storm Bjerke,

lett servering, gratis inngang

VELKOMMEN!

Motta siste nytt!
Vi sender deg nyheter om utstillinger, kunstnersamtaler, eventer. Vi sender ut nyhetsbrev kun en gang i måneden og du kan enkelt melde deg av når som helst.