30.mai. 2022
Vestfold Kunstsenters stipend fra BKH tildeles kunsthåndverker Helen Mørken
Emergence1

Det er med stor glede vi kan fortelle at billedkunstner Lena Søeborg og kunsthåndverker Helen Mørken tildeles Vestfold Kunstsenters stipend fra Bildende Kunstneres Hjelpefond for 2022 på kr. 50.000 hver.

Bildende Kunstneres Hjelpefond (BKH) delegerte tildelinger har som formål å styrke det regionale kunstfeltet i tilknytning til kunstsentrenes virksomhet, ved å stille et beløp på kr. 100.000 til disposisjon for (ulike) stipend og prosjektstøtter vedtatt av kunstsenteret.

Juryens begrunnelse:

Helen Mørken fokuserer gjennom prosjektet på temaer relatert til naturens skjørhet i møtet med forandringer i klimaet og menneskeskapte utfordringer.

Stipendet vil bidra til å gi kunstneren tid til å fokusere på og eksperimentere med nye kunstneriske uttrykk frem mot fremtidige utstillinger. Kunstneren viser god materialforståelse. Den bevisste bruken av porselenet i kontrast til steingodset fremhever tematikken i prosjektet.

Juryen ønsker lykke til med veien videre!

Bildende Kunstneres Hjelpefond fordeler delegerte midler til kunstsentrene i Norge. Midlene skal komme kunstnerne til gode og brukes til fordypning og produksjon.

Juryen bestod av Putte Helene Dal, Silje Steinsvik og Hege Osdalen.

Motta siste nytt!
Vi sender deg nyheter om utstillinger, kunstnersamtaler, eventer. Vi sender ut nyhetsbrev kun en gang i måneden og du kan enkelt melde deg av når som helst.