30.mai. 2022
Vestfold Kunstsenters stipend fra BKH tildeles billedkunstner Lena Søeborg
Thumbnail LENA SØEBORG

Det er med stor glede vi kan fortelle at billedkunstner Lena Søeborg og kunsthåndverker Helen Mørken tildeles Vestfold Kunstsenters stipend fra Bildende Kunstneres Hjelpefond for 2022 på kr. 50.000 hver.

Bildende Kunstneres Hjelpefond (BKH) delegerte tildelinger har som formål å styrke det regionale kunstfeltet i tilknytning til kunstsentrenes virksomhet, ved å stille et beløp på kr. 100.000 til disposisjon for (ulike) stipend og prosjektstøtter vedtatt av kunstsenteret.

Juryens begrunnelse:

Lena Søeborgs prosjekt er et som vil gi ringvirkninger i regionen gjennom visningsrommet 1m2. Med skiftende installasjoner og visninger fra Søeborg selv og andre inviterte kunstnere, vil publikum oppleve et levende kunstgalleri i uventede omgivelser.

Når vi er på tur går vi etter naturopplevelser og hun vil med dette prosjekt utvide turen med også et annet blikk på skogen.

Vi ser frem til nye perspektiver i et verk som er inviterende og inkluderende uten åpningstider!

Juryen ønsker lykke til med veien videre!

Bildende Kunstneres Hjelpefond fordeler delegerte midler til kunstsentrene i Norge. Midlene skal komme kunstnerne til gode og brukes til fordypning og produksjon.

Juryen bestod av Putte Helene Dal, Silje Steinsvik og Hege Osdalen.

Motta siste nytt!
Vi sender deg nyheter om utstillinger, kunstnersamtaler, eventer. Vi sender ut nyhetsbrev kun en gang i måneden og du kan enkelt melde deg av når som helst.