24.jun. 2021
Verena Scholz
Bilde3
Universe - et multimedialt prosjekt i samarbeid med Claudia Amman © Verena Scholz 2021

Verena Scholz        

Vi gratulerer med stipend på 25.000 kroner fra Vestfold Kunstsenter

Verena Scholz er født i Tyskland, men har bodd og virket i Vestfold siden 2003.

Hun jobber primært med video som medium og har stilt ut ved blant annet Østlandsutstillingen, Galleri Ask og Sti for Øye. Hun har i de senere år arbeidet med dokumentariske filmer om andre billedkunstnere i form av kunstnersamtaler/presentasjoner av kunstnerskap.

Hun har laget en egen DKS-produksjon som hun har turnert med over hele Norge.

Verena Scholz er medlem av Vestfold Bildende Kunstnere.

Verena Scholz kunstnerskap tar ofte utgangspunkt i natur og naturelementer. Det kan dreie seg om steinformasjoner og vann, rennende eller stillestående. Naturens objekter bringes i spill og publikum inviteres til nye måter å oppdage landskapet. Elementenes form fremheves eller forandres gjennom kunstnerens lyspåvirkning og dette bidrar til å fokusere betrakterens blikk og bevissthet. Tid er også et viktig aspekt i kunstnerens arbeidsprosess, der projeksjoner av lys er formet i øyeblikket, mens flaten lyset treffer, er substans vi forbinder som noe varig.

Verena Scholzs søker støtte til et prosjekt med arbeidstittel Lichtblick som vil bestå av videokunstfilmer/lysanimasjoner.  Lichtblick skal etter planen prøves ut ulike steder i regionen, hvor tilfeldige forbipasserende kan få en spontan opplevelse av verkene. Prosjektet er planlagt vist på Veierland, i Åsgårdstrand og i Kjerra Fossepark i Lardal.

Her vil kunstneren inkludere steder i Vestfold hvor en kunstopplevelse ikke er forventet, men kan overraske. Tittelen Lichtblick henviser til lys og til øyekast og å se, men sammensatt kan det også bety håp, eller det å se frem mot lysere tider.

“Lichtblick” skal bli en nonverbal “samtale” mellom sted, stein, objekt, lys og mennesker i en spennende verden og en verden i spenning.

Motta siste nytt!
Vi sender deg nyheter om utstillinger, kunstnersamtaler, eventer. Vi sender ut nyhetsbrev kun en gang i måneden og du kan enkelt melde deg av når som helst.