14.sep. 2023
Velkommen til MØTEPUNKT - Kunsten å arbeide - arbeidet i kunsten
Thumbnail Brodre 1 4E57d52f89dc62001fa3deff5aab68af
Stillbilde fra Øyvind Eldborgs film "Brødrene i skogen"
Velkommen til første MØTEPUNKT søndag 17. september kl. 17
Sted: Vestfold Kunstsenter, Øvre Langgate 71, Tønsberg
MØTEPUNKT er en serie arrangementer utarbeidet i samarbeid med styret i Vestfold bildende kunstnere (VBK) - med tilskudd fra Fritt ord og Kulturrådet.
Med lokal og regional forankring som utgangspunkt utforsker vi temaer og områder hvor kunst berører samfunnet på ulike måter.
Først ut er Kunsten å arbeide, arbeidet i kunsten. Vi viser filmen "Brødrene i skogen", etterfulgt av en åpen samtale om tematikken og servering av mat.
«Brødrene i skogen» er et portrett av pensjonisten Olaf. Han har akkurat mistet tvillingen sin som han har delt hele livet sitt med. Vi følger Olaf når han prøver å få gnisten tilbake og å finne ny mening i livet. Det er tungt, men det hjelper at Olaf tar livet med humor og nysgjerrighet. Filmen forteller også historien om tvillingenes levesett som nesten er borte, men som likevel er en viktig del av kulturarven vår. Brødrene har hele livet bodd på en gård ved Tyrifjorden og jobber i skogen. De lever i pakt med naturen og prøver å finne smarte løsninger der de kan gjenbruke sine ting. Filmen er en hyllest til det enkle, nøysomme livet og den glemte kunnskapen.
Pris: Gratis inngang, inkludert servering. Åpent for alle!
Denne kvelden blir det i tillegg en unik mulig å oppleve utstillingen OPPDRIFT. Det er siste dag av utstillingen og kunstneren Helene Førde er til stede.
VELKOMMEN!
Motta siste nytt!
Vi sender deg nyheter om utstillinger, kunstnersamtaler, eventer. Vi sender ut nyhetsbrev kun en gang i måneden og du kan enkelt melde deg av når som helst.