30.aug. 2022
Utstillinger: TRÅKK prosjektrom Hilde Frantzen
Hilde Atelier Highres (1 Of 1)
Hilde i atelieret © Christine Malnes Mathisen

Hilde Frantzen inntar Vestfold Kunstsenters underetasje i to uker fra mandag 29. august til søndag 11. september, som en del av TRÅKK prosjektrom.

Hilde Frantzen (f. 1982) bor og arbeider i Oslo. Utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen. Med en Bachelor fra tekstil-avdelingen og en Master fra Kunstakademiet. De senere årene har hun stilt ut ved blant annet Høstutstillingen, Contextile Biennalen i Portugal, Vest og Øst- landsutstillingen, Babel Visningsrom for kunst i Trondheim, Soft Galleri i Oslo, Galleri Svalbard, BOA, KRAFT og Trondheim Kunstforening.  I fjor var hun med på Kunsthåndverkernes Årsutstilling for andre gang.

Jeg følger en oppskrift når jeg arbeider frem nye arbeider. Først maler jeg mønster på tekstil, disse tekstilene tar jeg med ut. Jeg legger tekstilen i forskjellige landskap og lar den falle mellom sprekker i fjellet, over steiner eller sanddyner. Når tekstilen føyer seg etter terrenget, føyer mønsteret som er malt på tekstilen også det. Og jeg har dermed fanget bevegelsen i bakken ved hjelp av mønsteret. Målingen er fysisk, direkte og i 1:1.  Jeg dokumenterer og registrerer, og til slutt omgjør jeg målingene til flate arbeider, der bare den optiske illusjonen av bevegelsen blir igjen i billedflaten.

Dette er stammen i mine arbeider. Naturen gir meg råmaterialer og motiver til alle mine arbeider.

Resultatet har lenge vært sort/hvite «landskaps»-malerier/målinger, hvor romantikk og følelser er fjernet. Under og etter pandemien har broderiet blitt mer og mer fremtredende.  Broderiet bringer inn en slags omsorg som gir arbeidet mer varme. Slik lader jeg billedflaten med tid, lunhet og omsorg. Og fysiske spor av tid ligger igjen som bevis i billedflaten.

Farge har ikke vært til stede i mine arbeider på mange år, men nå pipler de fram fra baksiden. Gjennom broderiene har fargene funnet veien til forsiden. Og arbeidene kan se ut som vrengte broderier, der de fargede trådene velter ut som et slags hår eller pels. Noe som vokser og gror. Noe som kan være flokete og bustete eller striglet og børstet. Jeg jobber nå med mengde, lengde og kvaliteter på tråden.

Kunstneren vil være tilstede i Kunstsenterets åpningstider fra 7. til 11. september.

Motta siste nytt!
Vi sender deg nyheter om utstillinger, kunstnersamtaler, eventer. Vi sender ut nyhetsbrev kun en gang i måneden og du kan enkelt melde deg av når som helst.