11.mai. 2021
Arrangementer: SOFT Moments // Sidsel Bergløff - digital kunstnerpresentasjon
IMG 9748 1 2 (1)
Vestfold Kunstsenter, i samarbeid med Norske Tekstilkunstnere, inviterer til et digitalt SOFT Moments. Her vil du få muligheten til å møte Sidsel Bergløff som er aktuell med utstillingen Rosa Labyrint i Vestfold Kunstsenter.
Sidsel Bergløff har gjennom hele sitt kunstnerskap arbeidet med tekstil og vegginstallasjoner. Hennes produksjon kjennetegnes av en utpreget sans for materialitet og farger som uttrykksbærende element. Bergløff debuterte på Høstutstillingen i 1967, men fikk sitt gjennombrudd som kunstner med en utstilling i Kunstnernes Hus i 1972. Her stilte hun ut sammen med Sidsel Colbiørnsen og viste fjorten tepper i forskjellige materialer (ull, lin, nylon, sisal og plast) og i ulike blandingsteknikker. For Bergløff resulterte utstillingen i Kunstnernes hus i flere oppdrag i offentlig bygg, blant annet ved Haugerud ungdomsskole og Statens senter for epilepsi i Bærum. I utstillingen Rosa Labyrint viser Bergløff et utvalg verk fra 1970 årene og frem til i dag.
Bergløff var tidlig kunstpolitisk engasjert i arbeidet med å sikre kvinnelige tekstilkunstnere gode arbeidsvilkår blant annet ved å få etablert en egen jury på Høstutstillingen, en egen tekstilorganisasjon innen Bildende Kunstneres Styre, tekstilutdanning på akademinivå og innkjøp av tekstilkunst til Nasjonalgalleriet. De kjempet for at tekstilkunsten skulle anerkjennes som en likeverdig kunstnerisk disiplin på lik linje med grafikk, maleri, skulptur etc. Bergløff var også aktivt med å etablere foreningen Norske Tekstilkunstnere (1977), hvor hun i perioden 1980-1981 virket som styreleder.
SOFT moments er et prosjekt initiert av Norske tekstilkunstnere. Prosjektet er et ledd i å synliggjøre og styrke NTK som en landsdekkende organisasjon gjennom å belyse, tematisere eller problematisere tekstilkunst på ulike måter og på ulike steder. De lokale kreftene har regi og setter agendaen. NTK bidrar med kunnskap, finansiering og promotering.
Lenke til videointervjuet lanseres samme tidspunkt som arrangementet. Mer info kommer.
Lenke til intervjuet slippes her 12.mai kl. 18.00 på YouTube:  https://youtu.be/95Tj9Do0xHA
Motta siste nytt!
Vi sender deg nyheter om utstillinger, kunstnersamtaler, eventer. Vi sender ut nyhetsbrev kun en gang i måneden og du kan enkelt melde deg av når som helst.