25.mar. 2021
Formidling: SIDSEL BONDE // DRAG, TWIST, LIFT, BRAID
DSC0146

SIDSEL BONDE

DRAG, TWIST, LIFT, BRAID

I forbindelse med Tønsberg bys 1150-års jubileum i 2021 vil billedkunstner Sidsel Bonde i samarbeid med Vestfold Kunstsenter og Tønsberg kommune realisere installasjonsarbeidet DRAG, TWIST, LIFT, BRAID. Verket tar utgangspunkt i Tønsberg reperbane som stengte i 2016 under navnet ScanRope, etter å ha vært den eldste bedriften i Tønsberg i 220 år. Til minne om den nedlagte produksjonen vil stykker av tau installeres tett sammen på en overflate i byrommet og tauenes formasjon vil skape assosiasjoner til et ryeteppe eller pels. Verket er planlagt realisert sommeren/høsten 2021 og vil gjøres tilgjengelig  som et temporært kunstprosjekt i byrommet i Tønsberg sentrum.

I sitt kunstneriske virke interesserer Bonde seg for samspillet mellom materialer og former som er utviklet med funksjonelle og praktiske formål, i kontrast til dem utviklet i et estetisk og kulturelt øyemed. Verket vil åpne opp for et samspill med publikum og dermed sette fokus på tauets taktilitet, tekstur og materialitet fremfor dets anvendelse i industri og skipsfart.

Sidsel Bonde (f. 1992) er utdannet ved skolen for design ved Kunstakademiet i København og fra Kunstakademiet i Bergen. Hun bosatte seg i Vestfold i 2021 og har de siste årene hatt flere utstillinger i Norge og Danmark, senest på Spriten Kunsthall i Skien.

Tønsberg reperbane var et verksted for produksjon av tauverk på Kaldnes i Tønsberg. Den ble grunnlagt 1795/1796 og hadde på 1800-tallet et stort marked som leverandør av tauverk til byens seilskipsflåte og i første del av 1900-tallet til hvalfangsten. Reperbanen var lenge Tønsbergs største arbeidsplass, og dannet grunnlaget for mye av byens tidligere rikdom.

Motta siste nytt!
Vi sender deg nyheter om utstillinger, kunstnersamtaler, eventer. Vi sender ut nyhetsbrev kun en gang i måneden og du kan enkelt melde deg av når som helst.