13.des. 2023
Renate Dahl mottar vestfold Kunstsenters regionale stipend
Vestfold Kunstsenter Stipendutstillingen 2023 Insta Webres 02
Billedkunstneren Renate Dahl fra Horten mottar Vestfold Kunstsenters regionale stipend 2023.
Totalt 50 profesjonelle billedkunstnere og kunsthåndverkere med tilknytning til Vestfold deltok i konkurransen om Vestfold Kunstsenters stipend. En ekstern jury kåret vinnerne, hvorav RENATE DAHL fra Horten nådde til topps, sammen med fire andre kunstnere fra Vestfold.
Midlene som deles ut er fra Billedkunstnernes Hjelpefond og har som formål å styrke det regionale kunstfeltet og bidra til at målene i den regionale kulturpolitikken nås, ved å legge forholdene til rette for at enkeltkunstnere løftes frem for sitt bidrag til et mangfoldig og nyskapende kunstliv.
Renate Dahl mottar kr. 40 000 for sitt verk BMI 33,2 / BMI 22,5
I et forsøk på å distansere seg fra egen kropp og reflektere rundt kroppspress i dagens samfunn, har Renate Dahl tatt avstøpninger av egen mage, rygg og rumpe underveis i en periode med vektnedgang. Resultatet er en skulpturserie. I verket BMI 33,2 ser vi kunstnerens kropp i et mellomstadium, i et materiale som benyttes som isolasjon. I BMI 22,5 har Dahl støpt det hun på et tidspunkt anså som sin idealkropp, i et materiale hun selv elsker å spise: sjokolade. Dette er et billig og forgjengelig materiale som vil forderve over tid. For kunstneren er sjokolade knyttet til en følelse av skam, siden det er nettopp sjokolade som kanskje står i veien for å oppnå en kropp som passer inn i samfunnets sosiale normer.
Skulpturen «BMI 33,2 / BMI 22,5» tar opp en konkret og aktuell problemstilling, og formulerer seg overraskende i materiale og formspråk. Verket fremstår både hudnært og tiltrekkende, men også frastøtende i spenningen kunstneren skaper gjennom sine materialvalg. Juryen opplever verket som ærlig, nært og person- lig, men også allmenngyldig og slående.
Vestfold Kunstsenter gratulerer Renate Dahl med stipend!
Foto: Ivan Virag
Motta siste nytt!
Vi sender deg nyheter om utstillinger, kunstnersamtaler, eventer. Vi sender ut nyhetsbrev kun en gang i måneden og du kan enkelt melde deg av når som helst.