24.jun. 2021
Morten Nyhus
Morten Nyhus, Boble, Fotoperformance 2021
Boble - Morten Nyhus. Fotoperformance 2021 © Morten Nyhus

Morten Nyhus

Vi gratulerer med stipend på 25.000 kroner fra Vestfold Kunstsenter.

Morten Nyhus har et langt kunstnerskap bak seg hvor han har arbeidet med ulike kunstformer som billedkunst, performance og teater. Han er utdannet ved Det Jyske Kunstakademi i Danmark og Århus kunstakademi og Forfatterstudiet i Bø.                      Nyhus er medlem i Vestfold Bildende Kunstnere, Dramatikerforbundet, PAO (Performance Art Oslo) og gruppen Stokrosebanden.

Nyhus arbeider i dag primært innenfor performance og billedkunst, men har med seg sin bakgrunn som dramatiker. Han har vist performative og visuelle arbeider ved Galleri Ask, Sti for Øye, Vestfold Kunstsenter og ved Pakhusgalleriet i Nøkøbing. Nyhus har også deltatt på den danske høstutstillingen. Han har skrevet dramatiske stykker for scene og radio i både Norge og Danmark, og gitt ut flere bøker.

Morten Nyhus demonstrerer en engasjert tilnærming i sine kunstneriske prosjekter. Han evner å gi plass til en spontan og fri utvikling i sine arbeider, hvor kunstnerens påvirkning på prosessen, og prosessens påvirkning på kunstneren, problematiseres på en meget bevisst måte.  Nyhus trekker frem både rørende og humoristiske elementer i sine absurde situasjonsbeskrivelser, enten det er snakk om performance, videoarbeider, collager eller tegning.

Det er søkt støtte til et pågående arbeid som omhandler fotoperformance eller situasjonskunst. Stipendet muliggjør å optimere verktøy og printe ut i større formater

Motta siste nytt!
Vi sender deg nyheter om utstillinger, kunstnersamtaler, eventer. Vi sender ut nyhetsbrev kun en gang i måneden og du kan enkelt melde deg av når som helst.