24.jun. 2021
Michiko Takahashi Nilsen
Bilde1 (2)
Hull, vedfyrt keramikk, Michiko Takahashi Nilsen

Michiko Takahashi Nilsen

Vi gratulerer med stipend på 25.000 kroner fra Vestfold Kunstsenter.

Michiko Takahashi Nilsen er medlem av Norske Kunsthåndverkere, og har sin utdannelse i keramikk fra Japan og England. Hun har stilt ut i inn- og utland, blant annet ved Buskerud Kunstsenter, Kunstnerforbundet, Akershus Kunstsenter, flere ganger ved Kunsthåndverkerne i Kongensgate og også tidligere i Vestfold Kunstsenter.

Michiko Takahashi Nilsen arbeider med vedfyrt keramikk. Hun arbeider med former som er inspirert av naturen, og formidler sanseinntrykk og tanker gjennom materialvalg og teknikk. Hennes arbeider viser et stilsikkert formspråk. Formene er enkle i sitt uttrykk. Fargespekter som er preges av den tradisjonelle vedfyringsteknikken er med på å underbygge formen. Flammenes vei gjennom keramikkovnen er med på å bestemme arbeidenes farger og tekstur. Vedfyrt keramikk frembringer slik et naturlig forhold mellom lyse og mørke, positive og negative kvaliteter, slik samspillet mellom lys og skygge kan sees i naturen. Arbeidenes kvalitet understrekes ofte av utstillingsformen, hvor formene gjerne presenteres i serier, noe som forsterker det enkelte arbeidets egenart. Den keramiske teknikken i Nilsens objekter er det bærende elementet, og dermed får det enkle lov til å stå frem og være det meningsbærende.

Takahashi Nilsen ønsker å benytte stipendet til å videreutvikle en teknikk kalt nerikomi. der man setter sammen ulike fargede leirer. Dette arbeidet inngår i hennes pågående arbeidsprosjekt: Dagbok, som består av både to- og tredimensjonale objekter.

Motta siste nytt!
Vi sender deg nyheter om utstillinger, kunstnersamtaler, eventer. Vi sender ut nyhetsbrev kun en gang i måneden og du kan enkelt melde deg av når som helst.