05.sep. 2022
Maija Rudovska besøker Vestfold Kunstsenter
Cimermanis© Maija 1 Copy

Maija Rudovska arbeider som frilans kurator og er bosatt i Riga i Latvia. Hun er utdannet kunsthistoriker fra Universitetet i Riga og har en MA i kuratorstudier fra Konstfack i Stockholm. Hun har tidligere arbeidet som kurator for KIM? Contemporary Art Center i Riga, og har jobbet internasjonalt med prosjekter ved en rekke kunstinstitusjoner i hele Europa.

Vestfold Kunstsenter startet samarbeide med Maija Rudovska i 2020, og som del av gjesteoppholdprogrammet besøkte hun kunstsenteret i 2021, hvor hun blant annet modererte seminaret SURVIVAL STRATEGIES AND INTERNATIONAL COLLABORATION i forbindelse med Østlandsutstillingen.

Når hun nå kommer tilbake ønsker hun å ta opp igjen blant annet atelierbesøk hos regionale kunstnere.

Maija Rudovska vil være i Tønsberg fra 15. til 21. september, og vi oppfordrer kunstnere som er interessert i å møte med henne å ta kontakt! Send oss en mail på post@vestfoldkunstsenter.no!

Rudovska holder for tiden på med undersøkelser omkring temaet «konspiritualitet»

Forholdet mellom spiritualitet og konspirasjonsteorier har fått spesielt stor oppmerksomhet de siste årene (særlig gjennom pandemien), og hun er interessert i hvordan samtidskunstnere har engasjert seg og/ eller responderer til dette emnet. Hun ønsker spesielt å møte kunstnere/ kuratorer/ forskere og andre praksiser som engasjerer seg i denne tematikken.

Maija Rudivska arbeider også med prosjektet «A structure Envisioned for Changing Circumstances», et samarbeidsprosjekt mellom institusjoner fra New Orleans, Latvia og Norge, som legger vekt på temaer som usikkerhet og ustabilitet. Prosjektets online-program fant sted mellom desember 2021 og mars 2022. Prosjektets andre fase, som inkluderer et kunstneropphold for to kunstnere og en kurator fra USA, ble avholdt i Latvia sommeren 2022. Prosjektets tredje fase sikter på å finne sted i New Orleans i form av en utstilling og et kunstneropphold for latviske og norske kunstnere. https://www.asefcc.org/

A Structure Envisioned for Changing Circumstances

A Structure Envisioned for Changing Circumstances. AN ONLINE PROGRAM December 2021 - February 2022

www.asefcc.org

Torsdag 15. september vil det bli kunstnersamtale, videovisning og performance med deltagende kunstnere fra dette programmet på Vestfold Kunstsenter!

Se HER for mer informasjon

Motta siste nytt!
Vi sender deg nyheter om utstillinger, kunstnersamtaler, eventer. Vi sender ut nyhetsbrev kun en gang i måneden og du kan enkelt melde deg av når som helst.