27.apr. 2022
Kunstnersamtale med Siri Berqvam og Lars Elton - 22. mai kl 18
2021 08 Greenlightdistrict Webres 91

I forbindelse med den pågående utstillingen Parasitt er det en glede å ønske velkommen til kunstnersamtale mellom kunstner Siri Berqvam og kunstkritiker Lars Elton i våre lokaler i Øvre Langgate 71 i Tønsberg - Søndag 22. Mai kl. 18 – 19.

Arrangementet er åpent for alle. Fri entre. VELKOMMEN!

Siri Berqvam er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen hvor hun tok Bachelor i tekstil (2004) og Master (2006) Siden debuten på Talente i München 2005 har hun vist sine arbeider i en lang rekke av separat og gruppeutstillinger ved bland andre Astrup Fearnly Museum, Nasjonalmuseet, Haugar Vestfold Kunstmuseum, Skulpturbiennalen Vigelandmuseet, Høstutstillingen Kunstnernes Hus, KODE Bergen, Kunstbanken Hamar, Trondhjems Kunstforening, internasjonale utstillinger i Polen, Finland, Latvia, Tyrkia og Storbritannia.
Berqvam har blant annet hatt separatutstilling i Oppland Kunstsenter (2015), Sandefjord kunstforening (2019) og Møre og Romsdal Kunstsenter (2021). Hun deltar på Contextile 2022_Contemporary Textile Art Biennial i Portugal senere i år. Berqvam mottok i 2020 et 10-årig arbeidsstipend for etablerte Kunstnere fra Norsk kulturråd. Berqvam bor og arbeider I Sandefjord. www.siriberqvam.com

Lars Elton er kunstkritiker og forfatter og skriver om kunst, arkitektur, teater og dans. Han har vært virksom som frilansjournalist, forfatter og redaktør siden 1986. Han har blant annet vært kunstanmelder i Dagsavisen, skrevet om kunst i 15 år for VG, kritiker for Aftenposten, Klassekampen og Morgenbladet, Han har også gitt ut flere kunstbøker i tillegg til redaktør rollen for flere tidsskrifter. Elton er cand.mag. fra Universitetet i Oslo.

Om utstillingen:

På innsiden av det som tyter ut av vev og celler i kroppen og i rommet som kropp, der i ormebolet, klumper tankene seg sammen til en grøt av nervetråder og til labyrinter av ord og mening.

Siri Berqvam er opptatt av nettverk. Nettverk vi alle er forbundet med - fra kroppens indre organer til naturens egne forgreininger, soppenes hyfer i skogens underjordiske koblinger til digitale menneskeskapte nettverk.

Med utstillingen Parasitt inntar Siri Berqvam Vestfold Kunstsenter med en stedsspesifikk installasjon der tekstil er hovedmaterialet. Utstyrt med nål og tråd og metervis av drapert stoff har hun i dagene før utstillingsåpning arbeidet fram installasjonen på stedet. Berqvam søker å bryte opp det arkitektoniske, statiske rommet. Hun kroppslig gjør det ved å lage en slags abstrahert «kropp» i rommet som i Vestfold Kunstsenter vil bre seg gjennom hele visningsrommet. Et nettverk av tekstile forgreininger vokser ut av vegger og tak og inviterer publikum inn til en reise i underbevissthetens irrganger. Kunstneren spør seg om det finnes en plan for våre liv eller om alt er resultat av tilfeldigheter.

Motta siste nytt!
Vi sender deg nyheter om utstillinger, kunstnersamtaler, eventer. Vi sender ut nyhetsbrev kun en gang i måneden og du kan enkelt melde deg av når som helst.