26.mar. 2023
Ingeborg Kvame /// Tomrommets stille tale, 15.04 - 21.05. Forhåndsintervju med kunstneren
Thumbnail DSC00012
Foto: Kenneth Varpe
  1. Du åpner ny separatutstilling på Vestfold Kunstsenter lørdag 15. april. Hvordan går det med forberedelsene til utstillingen og hva slags arbeider skal du vise?

Akkurat nå jobber jeg med en 7 meter lang fargegradering. Denne skal etter planen henge fritt og bølge seg gjennom gallerirommet. Foruten denne har jeg fire fargegraderinger/collager som er til innramming, og kanskje sniker det seg inn et element i glass også.

  1. Hva preger din produksjon?

Siden 2019 har jeg jobbet veldig mye med fargegraderinger, ofte på tynt transparent papir og i flere lag. Dette blir første gang jeg jobber med en fargegradering som tas ut i rommet, og jeg trykker på et litt tykkere papir denne gang.

  1. Hvordan går du til verks når du starter arbeidet med et prosjekt/ et verk?

Jeg har ofte en ide eller en tanke jeg forfølger i utgangspunktet, men verket blir til gjennom fysisk arbeid - prøving, feiling og magefølelse.

  1. Er det noen kunstnere, forfattere eller teoretikere du lar deg inspirere av?

Jeg har lest flere av bøkene til Jón Kalman Stefánsson i de siste. Jeg beundrer hans poetiske og dyptgående historier som utforsker eksistensielle temaer og filosofiske spørsmål, som meningen med livet og døden, mellommenneskelige relasjoner og menneskets forhold til naturen.

Motta siste nytt!
Vi sender deg nyheter om utstillinger, kunstnersamtaler, eventer. Vi sender ut nyhetsbrev kun en gang i måneden og du kan enkelt melde deg av når som helst.