13.des. 2023
Hilde Frantzen mottar Vestfold Kunstsenters regionale stipend
06.Asketeppe (1)
Kunstneren Hilde Frantzen fra Larvik mottar Vestfold Kunstsenters regionale stipend 2023.
Totalt 50 profesjonelle billedkunstnere og kunsthåndverkere med tilknytning til Vestfold deltok i konkurransen om Vestfold Kunstsenters stipend. En ekstern jury kåret vinnerne, hvorav Hilde Frantzen nådde til topps, sammen med 4 andre kunstnere fra Vestfold.
Midlene som deles ut er fra Billedkunstnernes Hjelpefond og har som formål å styrke det regionale kunstfeltet og bidra til at målene i den regionale kulturpolitikken nås, ved å legge forholdene til rette for at enkeltkunstnere løftes frem for sitt bidrag til et mangfoldig og nyskapende kunstliv.
Hilde Frantzen er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen hvor hun tok master i 2010.
Siden den gang har hun vært utøvende kunstner og deltatt i en rekke utstillinger og kunstprosjekter.
Tekstilverket Asketeppe tar utgangspunkt i et gammelt Vestfold-teppe som gjennom sitt mønster formidler kornets historie fra frø til aks. Slike tepper henger i de fleste kirker i fylket, og finnes også i mange hjem.
Hilde Frantzens arbeider er inspirert av av hvordan jorda har blitt målt og kart har blitt tegnet gjennom tidene, og verkene i seg selv er målinger av bestemte landskap. Hun maler mønsteret på tekstil og når dette faller mellom sprekker i fjellet, over steiner eller sanddyner føyer mønsteret som er malt seg også etter terrenget, og danner et nytt mønster. Frantzen dokumenterer og registrerer, og omgjør til slutt målingene til flate arbeider. Arbeidet som vises på Stipendutstillingen er en måling fra Mølen.
I kontrast til den sort/hvite og flate landskapsmålingen lader Frantzen arbeidet med tid, lunhet og omsorg gjennom broderiene. Noen ganger kan det bli så mye broderi og tråd at det tangerer mot noe som ikke lenger er hjemmekoselig og trygt. Arbeidene kan se ut som vrengte broderier, noe som forsterker opplevelsen av kontrasten mellom det konkrete og målbare i omgivelsene våre og det noen ganger flokete og det noen ganger striglede, som vi fyller det med.
Vestfold Kunstsenter gratulerer Hilde Frantzen med stipend!
Motta siste nytt!
Vi sender deg nyheter om utstillinger, kunstnersamtaler, eventer. Vi sender ut nyhetsbrev kun en gang i måneden og du kan enkelt melde deg av når som helst.