13.des. 2023
Hanne Haukom mottar Vestfold Kunstsenters regionale stipend
Vestfold Kunstsenter Stipendutstillingen 2023 Insta Webres 05
Kunsthåndverkeren Hanne Haukom fra Tønsberg mottar Vestfold Kunstsenters regionale stipend 2023.
Totalt 50 profesjonelle billedkunstnere og kunsthåndverkere med tilknytning til Vestfold deltok i konkurransen om Vestfold Kunstsenters stipend. En ekstern jury kåret vinnerne, hvorav Hanne Haukom nådde til topps, sammen med 4 andre kunstnere fra Vestfold.
Midlene som deles ut er fra Billedkunstnernes Hjelpefond og har som formål å styrke det regionale kunstfeltet og bidra til at målene i den regionale kulturpolitikken nås, ved å legge forholdene til rette for at enkeltkunstnere løftes frem for sitt bidrag til et mangfoldig og nyskapende kunstliv.
Hanne Haukom tildeles kr. 40 000 i stipend for sitt håndbygde keramiske arbeid i stengods; Pinea
Krukken «Pinea» er laget i steingods med klassisk pølseteknikk og bærer tydelige spor av kunstnerens hender. Krukkeformen kobler oss automatisk på kulturhistorien, samtidig som den gir assosiasjoner til naturens strukturer og byggverk som i for eksempel frø og korallrev. Juryen finner skulpturen tanke- vekkende i sin kobling mellom form og tekstur, og opplever at dette utdyper verkets mange referanser til både kultur og natur.
Hanne Haukom er en kunsthåndverker opprinnelig fra Vinje i Telemark, men bor og virker i Tønsberg de siste 25 år. Hun er utdannet ved Statens høgskole for kunsthåndverk og design i Bergen (1991-97) Hun har hatt flere separatutstillinger. I utvalg kan nevnes Halden Kunstforening (2019) Galleri Ask (2017) Møre og Romsdal Kunstnersenter (2010) og Kunstnerforbundet (2007) Hun har deltatt i en rekke gruppe, og kollektivutstillinger i inn, og utland, som for eksempel Istanbul Docu Art Galleri. Istanbul (2017) 50 Women, American Jazz Museum. Kansas City. USA (2016)Two man show. Kolkata, India (2015), The Art Gallery, Swinoujscie, Polen (2014 ). I 2020 var hun en av kunstnerne som deltok på Årsutstillingen som det året ble arrangert ved Nordnorsk Kunstmuseum i Tromsø.
VESTFOLD KUNSTSENTER gratulerer Hanne Haukom med stipend!
Foto: Istvan Virag
Motta siste nytt!
Vi sender deg nyheter om utstillinger, kunstnersamtaler, eventer. Vi sender ut nyhetsbrev kun en gang i måneden og du kan enkelt melde deg av når som helst.