13.des. 2023
Gard Aukrust mottar Vestfold Kunstsenters regionale stipend
Vestfold Kunstsenter Stipendutstillingen 2023 Insta Webres 01
Billedkunstneren Gard Aukrust fra Åsgårdstrand mottar Vestfold Kunstsenters stipend.
Totalt 50 profesjonelle billedkunstnere og kunsthåndverkere med tilknytning til Vestfold deltok i konkurransen om Vestfold Kunstsenters regionale stipend. En ekstern jury kåret vinnerne, hvorav Gard Aukrust gikk til topps, sammen med fire andre kunstnere fra Vestfold.
Midlene som deles ut er fra Billedkunstnernes Hjelpefond og har som formål å styrke det regionale kunstfeltet og bidra til at målene i den regionale kulturpolitikken nås, ved å legge forholdene til rette for at enkeltkunstnere løftes frem for sitt bidrag til et mangfoldig og nyskapende kunstliv.
Gard Aukrust mottar kr. 40 000 i stipend for sitt fotografiske verk Rekonstruksjoner.
I en lengre periode under pandemien reiste Aukrust rundt i Norge og bodde på hotell. Det var en periode hotellbransjen sleit og man fikk bo relativt billig. Dagene ble brukt på å rusle rundt i stille byer og tettsteder, for å fotografere stillestående scener. Folk måtte forholde seg til en ny virkelighet, og kunstneren var ute etter å finne noe nytt i alt det gamle.
Gard Aukrust innehar en bachelorgrad fra Kunsthøgskolen i Bergen og Master fra Kunstakademiet i Trondheim. Han arbeider med fotografi og er bosatt i Åsgårdstrand.
Fotografiet «Rekonstruksjoner 2020-2022» tar utgangspunkt i endringen i energien i det offentlige rom under pandemien. Kunstneren beskriver selv at han var ute etter å finne noe nytt i det gamle. Fotografiet står frem som svært godt teknisk utført i både farge, lys og komposisjon. Juryen finner verket slående og presist, og samtidig både mystisk og hverdagslig.
Vestfold Kunstsenter gratulerer Gard Aukrust med stipend!
Foto: Gard Aukrust - Rekonstruksjoner
Fotograf: Istvan Virag
Motta siste nytt!
Vi sender deg nyheter om utstillinger, kunstnersamtaler, eventer. Vi sender ut nyhetsbrev kun en gang i måneden og du kan enkelt melde deg av når som helst.