20.sep. 2023
Forhåndsintervju med Brynhild Grødeland Winther før utstillingen «Eg har forkasta alle svar. Putta dei i flaskepostar og mata kvalane med dei, som drops eller smertestillande piller...whatever.»
Sosialemedia Brynhild 2

BRYNHILD GRØDELAND WINTHER
«Eg har forkasta alle svar. Putta dei i flaskepostar og
mata kvalane med dei, som drops eller
smertestillande piller...whatever.»
30.09 - 29.10


Du åpner ny separatutstilling på Vestfold Kunstsenter lørdag 30.september.  Hvordan går det med forberedelsene til utstillingen og hva slags arbeider skal du vise?

Utstillinga vil bestå av teikningar. Blyant/tusj på papir. Venstrehanda teiknar med tusj. Høgrehanda teiknar alt det andre (men nektar liksom å bruke tusj).

Hva preger din produksjon?

Teikning er mitt hovudspråk og eg blir inspirert av ting eg er oppteken av, ting eg prøver å forstå, ting som engasjerar meg, og den konstante flaumen av bilete på innsida av kraniet. Eg har asperger og tenker i bilete/3D. Når ein omset tankar til ord blir mesteparten borte, og for meg hadde det ikkje hatt noko hensikt å teikne om ein kunne sei alt med ord.

 Hvordan går du til verks når du starter arbeidet med et prosjekt/ et verk?

Til denne utstillinga har eg teke utgangspunkt i det å forstå noko flytande. Om ein forstår noko flytande, ser ein vel berre det som ligg i overflata?
Ein kan heller aldri forstå verda ved hjelp av ord, men ord blir brukt for å omdanne ting til noko forståeleg.

Making sense heilt sjølv liksom...

Motta siste nytt!
Vi sender deg nyheter om utstillinger, kunstnersamtaler, eventer. Vi sender ut nyhetsbrev kun en gang i måneden og du kan enkelt melde deg av når som helst.