27.apr. 2023
DKS - produksjonen GI ET VINK turnerer for tiden 8. trinn i flere kommuner i Vestfold
Flagg 1

Vestfold kunstsenter fikk i opprdag fra Horten, Tønsberg, Færder og Holmestrand kommuner å utvikle et DKS- prosjekt for 8. trinn. Dette er et forprosjekt der elevene lager en utsmykning til den store DKS- festivalen for ungdom som går av stabelen på Slottsfjellet i Tønsberg 13. og 14. juni 2023.

I samarbeid med Solfrid Sakariassen i Horten kommune har formidler i Vestfold Kunstsenter, Ellen Karlowicz og kunstner Lena Søeborg utviklet produksjonen GI ET VINK.

Lena og Ellen turnerer for tiden alle 8. klasser i de aktuelle kommunene. Kunstnerne Linn Horntvedt og Randi Beck vil delta i prosjektet de to festivaldagene i juni.

GI ET VINK

I forkant av DKS-festivalen på Slottsfjellet i juni vil alle 8.klasser få et skolebesøk av en kunstner med verksted. Her skal elevene få lage et personlig flagg til en felles utsmykning som monteres opp på årets DKS festival.

Å flagge er en tradisjon som brukes i mange sammenhenger. Før i tiden var det kommunikasjon på liv og død, der man på slagmarken kunne se om det var en venn eller fiende som nærmet seg. Utover å vise en identitet finnes en lang rekke signalflagg der man for eksempel kunne fortelle om forhold om bord i båter som seilte på sjøen. Ved festlige anledninger heises alle signalflagg som en guirlande som pynt på skipet og de enkelte betydninger oppheves.

Det er tradisjonen med mange flagg for å markere en felles fest at vi har dette verksted. Vi kunne ha kjøpt remser med vimpler på Amazon, men det er upersonlig og da kunne det ha vært en hvilken som helst festival. Dette er en kulturfestival for ungdom. DKS representerer kultur til alle.  Så i stedet for en ferdig remse med standard flagg vil vi lage egne personlige flagg som, når de monteres sammen viser den mangfoldighet ungdommen i disse kommuner representerer, og som inviterer til at man tar hele turen rundt på plassen for å se på alle de måter hver og en har valgt å lage sin markering til fellesskapet. Elevene skaper den visuelle rammen for denne fellesfesten. Med personlige flagg som i en sammenheng vil fremstå som et stort fellesverk.

Motta siste nytt!
Vi sender deg nyheter om utstillinger, kunstnersamtaler, eventer. Vi sender ut nyhetsbrev kun en gang i måneden og du kan enkelt melde deg av når som helst.