13.jan. 2022
Aron Irving Li - Tomrom 12.02 - 27.03.2022. Kort intervju med kunstneren før utstillingsåpning
Thumbnail Portrett Verksted 02

Du åpner ny separatutstilling på Vestfold Kunstsenter lørdag 12.februar. Hvordan går det med forberedelsene til utstillingen og hva slags arbeider skal du vise?

Det er alltid litt hektisk når det nærmer seg en ny utstilling. Det er en spenning knyttet til det å få samlet verk man har brukt mye tid på får å skape en helhet i gallerirommet. I noen av verkene har jeg jobbet med en ny teknikk hvor jeg smir direkte i kobberplate. Det bli en serie relieffer av biller som er formet ut av et stykke metall. Jeg kommer også å vise en ny serie med detaljert utskårne «egg», også disse i kobber.

Hva preger din produksjon?

Det ligger mye håndverk bak mine verk. Metall er et veldig allsidig og formbart   materiale, men krever også mye arbeid og kunnskap får å nå ønsket resultat. Prosessene må planlegges fra start til slutt og det er lite rom for forandringer underveis.  

Hvordan går du til verks når du starter arbeidet med et prosjekt/ et verk?

Å starte er ofte det vanskeligste. Jeg har gjerne en visuell tanke om et verk. Det kan for eksempel være en form, en teknikk eller en spesiell arbeidsmetode jeg ser for meg. Jeg lager gjerne forenklede modeller i papir som jeg tegner oppå. Disse blir så brettet ut til en mengde flate elementer som kan skjæres ut av metallplaten. Det blir som et slags puslespill jeg kan bygge sammen til et tredimensjonalt verk.

Er det noen kunstnere, forfattere eller teoretikere du lar deg inspirere av?

Jeg finner mye visuell inspirasjon i bøker. «Kunstformen der Natur» av Ernst Haeckel er full av vakre illustrasjoner.

Utstillingen er støttet av Norsk kulturfond og Statens kunstnerstipend

Portrettfoto: Ende Opheim

Motta siste nytt!
Vi sender deg nyheter om utstillinger, kunstnersamtaler, eventer. Vi sender ut nyhetsbrev kun en gang i måneden og du kan enkelt melde deg av når som helst.