Mutasjoner1

Prosjektet starter med en samtale rundt to av kunstneren Siri berqvams skulpturer; «Monolog» og «Speleothem». Berqvam ønsker å vekke elevenes nysgjerrighet og utfordre dem på hva kunst kan være. De ser på materialer, kontraster og hvilke assossiasjoner disse arbeidene sender ut. Økologi og natur / kultur, samt teknologi og forgjengelighet er naturlige tema å komme inn på.

Etter samtaledelen skal hele klassen få ta del i å lage et veldig stort bilde på gulvet, bestående av ca 100 store 6-kantede puslespillbrikker. De skal følge fargekoder, og ellers er kombinasjonsmulighetene tilnærmet uendelige. Det ferdige resultatet blir aldri det samme.

Målet med prosjektet er at elevene skal kunne få en litt annerledes kunstopplevelse. Elevene deltar i en performativ handling, der det er de selv som setter kunstverket sammen. For at de skal få oppleve hele kunstverket må de selv spille en aktiv rolle. De forholder seg fysisk til rommet, hvor «spillet» blir en metafor for kunsten, begge eksisterer som en egen virkelighet i virkeligheten.

Siri Berqvam er tekstilkunstner med en mastergrad i kunst fra Bergen i 2006, og arbeider med skulptur og installasjon. Jeg syr mitt eget univers, der det underbevisste åpner for ulike tolkninger av surrealistisk karakter. Denne myke parallellverdenen har blitt mitt språk, ofte bindes vidt ulike verdener sammen og åpner for referanser som de vanligvis ikke forbindes med. Jeg bruker kontrastfylte materialer og elementer fra utdaterte apparater, leker meg med disse og arbeider ganske intuitivt med flere parallelle ideer. Arbeidene blir til ut i fra en form for indre logikk. Jeg er også opptatt av det humoristiske tilsnittet i mine fortellinger om samtiden.

Praktisk for skolene:

 • Trinn

5 - 9 trinn

 • Programlengde

  60 minutter

 • Maks publikumsantall

  30

 • Arena / rom

  Gymsal eller lignende

 • Workshop

  Ja

 • Oppriggingstid

  45 min opp, og 30 min nedrigging

       

Motta siste nytt!
Vi sender deg nyheter om utstillinger, kunstnersamtaler, eventer. Vi sender ut nyhetsbrev kun en gang i måneden og du kan enkelt melde deg av når som helst.