Slik beskriver Siri Berqvam hva som skal foregå:

Opplegget består av to hoveddeler, den ene er en kunstformidlingsdel basert på elevenes delaktighet. Jeg viser verkene”Tomgods” og ”Et lite stykke eventyrland”. Disse tekstile skulpturene er utgangspunktet for en filosofisk samtale der berøring, lukt og humor inngår. Jeg bruker mine skulpturer aktivt for å pirre nysgjerrigheten for det lille og underlige i det hverdagslige. Seansen starter med at barna sitter sammen i en halvsirkel foran de to tildekte skulpturene. Jeg avduker en og en skulptur slik at vi kan ha mest mulig fokus på akkurat denne i samtalen. Jeg lar dem lukte og kjenne på verkene. Vi trekker en parallell til puslespill, som også handler om hverdagslige motiver. Jeg viser hvordan vi ved hjelp av”veier” kan sette brikkene sammen.

Den andre delen består i at elevene selv skal sette sammen et mykt puslespill, 100 brikker i str. 30 x 30 cm. Disse har jeg sydd, brodert og malt på grått ullstoff. Motivene er gjenkjennelige  og er hentet fra hverdagsliv; symboler, gjenstander, natur, kultur. Elevene deles inn i tre eller fire grupper, som bytter på å  finne brikker og sette disse sammen. Elevene skal prøve å sette brikkene sammen slik at det oppstår nye og morsomme bilder eller mønster. Vi ser på hvordan fargene også spiller en rolle og  elevene få en taktil erfaring i tillegg den visuelle. Når alle brikkene er lagt ut over gulvet,  går vi på oppdagelsesferd i puslespillet. Til sammen danner alle fragmentene et tekstilt verk. Vi undersøker hva vi ser, elevene får komme fram og vise sine favorittfigurer som har oppstått i flaten. Vi ser etter fargekombinasjoner, mønster, linjer, humoristiske og absurde kombinasjoner.

Det vil være så mange løsninger på sammensetningen av brikkene, at resultatet aldri vil bli det samme i de ulike gruppene. Helt til slutt avduker jeg en siste skulptur, der ideen er hentet fra puslespill.

Praktisk for skoler

Målgruppe: 2-4  trinn

Publikumstall: En klasse, maks 30 stk

Visningssted: Flerbruksrom, musikkrom, gymsal e.l. Rommet må være ryddet.

Programlengde: 90 min

Riggetid: 30 min.

Praktisk for kommunekontakter

Pris: DKS honorarsats til en person, samt  kjøregodtgjørelse.

Kontaktinformasjon: Siri Berqvam - lunasiri@gmail.com, Mobil: 95 99 23 73

Motta siste nytt!
Vi sender deg nyheter om utstillinger, kunstnersamtaler, eventer. Vi sender ut nyhetsbrev kun en gang i måneden og du kan enkelt melde deg av når som helst.