En helt surrealistisk opplevelse er et tegneprosjekt som introduserer elevene til surrealismens billedverden. Det handler om å se, om kommunikasjon og tegneglede.

”I am enough of an Artist to draw freely upon my imagination. Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world” Albert Einstein

Prosjektet starter med en workshop der elevene jobber sammen to og to eller i grupper på tre. Hver gruppe får utdelt en digitalkopi  av et surrealistisk kunstverk. Nå skal elevene beskrive med ord hva som befinner seg på billedflaten. Beskrivelsene må være så gode at noen som aldri har sett bildet før får en ide om hvordan det ser ut. Når alle er ferdige med beskrivelsene sendes de videre til neste gruppe, som får i oppgave å tegne.

Elevene står ved staffeli og tegner med blyant og pastellkritt på store ark. Formidler veileder ved hjelp av enkle, felles tegneøvelser som skal inspirere barna til å komme i gang. Utgangspunktet er at alle kan tegne og at alle har sitt særpreg og sin personlige strek. Vi oppmuntrer og veileder elevene underveis i arbeidet. Når tegningene er ferdige blir det spennende å se ”originalen” som ligger til grunn for tegningen. Hvordan ser den ut i forhold til det du hadde sett for deg? I plenum sammenligner vi tegningene med originalen og snakker om hva vi har gjort. Vi avslutter med en kort samtale om surrealismens ide og betydning.

Jacek Karlowicz har en master i kunst fra Kunstakademiet i Warszawa, innen maleri og skulptur. Han har utført flere kunstprosjekter i det offentlige rom og han har lang erfaring med barn og unge gjennom Den kulturelle skolesekken.

Praktisk for skolene:

 • Trinn

6 - 9 trinn

 • Programlengde

  90 minutter

 • Maks publikumsantall

  30

 • Arena / rom

  Ordinært klasserom eller lignende rom med bord

 • Er workshop

  Ja

 • Oppriggingstid

  30 min opprigging og 45 min nedrigging

 • BærehjelpJa

Motta siste nytt!
Vi sender deg nyheter om utstillinger, kunstnersamtaler, eventer. Vi sender ut nyhetsbrev kun en gang i måneden og du kan enkelt melde deg av når som helst.