I tillegg til den ordinære sommerutstillingen er det i år satt av et Prosjektrom for utprøving av prosessuelle/eksperimentelle verk. Ulike kunstnere vil benytte rommet i løpet av utstillingsperioden. Prosjektene annonseres  i sosiale media underveis.

Program for prosjektrommet:

06 – 14.juni Morten Nyhus og Lena Søeborg
De to kunstnerne samarbeider om utforskning av situasjonskunst, en form for performance. Grunnnet situasjonen med Covid 19 har den planlagte interaktive performance utgått og de to kunstnerne har istedet laget tre kortfilmer ( foto: Verena Scholz) I tillegg til disse filmene som legges ut på sosialemedia, kan publikum se andre verk i prosjektrommet, et montasjeprosjekt.
Performance del 1
Performance del 2
Performance del 3

17 – 21.juni Silje Almås
Silje Almås vil lage en installasjon som skal vokse i løpet perioden. Ved å omforme brudekjoler til små blader som igjen blir satt sammen. Installasjon vil bli formet av lys og luft og eventuelt lyd.   

24 – 28.juni Mirjam Drivdal Tho
Mirjam Drivdal Tho arbeider med billedvev og flossteknikk. Her vil hun hun jobbe med prosessarbeid gjort i papircollage, billedvev i ulike format.

01 – 5.juli Geir Esben Østbye
Prosjektet vil prøve ut noen elementer i forhold natur og kultur.
Geir Esben Østbye vil prøve ut foto,video, lyd, og objekter, og det vil endre seg underveis.   

08 – 12.juli Jacek Karlowicz
Jacek Karlowicz vil prøve ut et nytt prosjekt som teknisk sett handler om lys. Papprør i ulike størrelser kobles til vinduet. Rørene skal lede og fordele lys utenfra og skape en ny dimensjon.

12 – 16.august Bjørg Holene
Bjørg Holene vil kle rommets vegger i papir fra gulv til tak.  Forskjellige fargede lengder med mønstrede partier og deler. Det vil veksle mellom ulik belysning, jevne intervaller og varierte temperaturer.