Åpning lørdag 16.november kl. 13.00 

Vestfold Kunstsenter har gleden av å invitere til åpningen av separatutstillingen Ta på meg av Lena Søeborg i prosjektrommet. Søeborg jobber med performance, film, skulptur, objekter og installasjon. Gjennom sitt kunstnerskap undersøker hun ofte følelser og tilstander som man sjelden tildeler mye oppmerksom i hverdagen. Hennes arbeid med performance inkluderer ofte en aktiv situasjon med publikum. I denne utstillingen vil hun presentere en film, ett veggobjekt og en gulvinstallasjon som sammen utgjør en helhet.

Lena Søeborg (f. 1965) er en dansk billedkunstner som har vært bosatt i Vestfold siden 2007. Hun er utdannet fra Det Jyske Kunstakademi i Århus (1988-1993). Søeborg jobber hovedsakelig med skulptur, installasjon, objekter, performance og politisk aksjonisme. Hun benytter ofte utradisjonelle materialer i nye sammenhenger. Søeborg har bl.a. stilt ut på Østlandsutstillingen, Galleri Ask i Åsgårdstrand, Pakhusgalleriet i Nykøbing Sjælland i Danmark, RAKE i Trondheim, og Holsterbro Kunstmuseum i Danmark. Hun mottok Vestfold Kunstsenteres Arbeidsstipend fra Bildende Kunstneres Hjelpefond i 2017.

Mottaker av årets arbeidsstipend kunngjøres på åpningen. Stipendet er på kr. 80 000 og deles ut til en kunstner bosatt i Vestfold.

Utstillingen åpnes av Anne Rygh Pedersen, nyvalgt ordfører i Tønsberg kommune.

Performance med Lena Søeborg.

Alle er velkommen til sosialt samvær etter åpningen. Enkel servering.

Utstillingene står frem til 22.desember.

Velkommen!