JOHAN URBAN BERGQUIST

Behind the Green Door

05.10.– 03.11. 2019

 

Vestfold Kunstsenter er stolte over å kunne presentere utstillingen Behind the Green Door av Johan Urban Bergquist. Tematisk jobber Bergquist med drømmer og andre former for alternativ til vår rasjonelle virkelighet. Bergquists motiver er derimot ikke direkte hentet fra hans drømmer, men er heller et forsøk på å gjenskape en atmosfære som ligner drømmens. Som regel handler det om møter mellom ting og fenomener som i utgangspunktet ikke hører sammen, men som, når de settes sammen, skaper helt nye fortellinger bortenfor det som er normalt. Han prøver å finne måter å skape drømmer. Kunst som beveger seg med drømmens vidunderlige frihet: tydelig i sin form, men fullstendig fri i sin fortelling.

Johan Urban Bergquist (f. 1965) er en svenskfødt, Oslobasert kunstner utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim. Han arbeider med tegning, installasjon, performance, skulptur, artist´s books og støymusikk. Han benytter ofte kombinasjoner av disse teknikker for å skape en mer kompleks helhet i sine arbeider og utstillinger. Referansene i Bergquists kunst er mange og sprikende, men det koker hovedsakelig ned til utforsking av alternative virkeligheter og sinnstilstander blandet med en stor dose mørk humor. Bergquists har deltatt på en rekke separat- og gruppeutstillinger, hovedsakelig i Norge og Sverige. Tidligere i år var han invitert til å lage en performance på kunstbiennalen Joshua Treenial i California, USA.

Under åpningen blir det performance med Bergquists alter ego Count Pukebeard – en rimelig sær og ikke alltid helt politisk korrekt støymusiker. Han er ikke alltid utagerende men alltid uforutsigbar. Count Pukebeards forestillinger er improviserte, ikke-lineære og i beste fall surrealistisk overjordiske.

Åpning lørdag 5.oktober kl. 13.00.

Velkommen!