Kunstnersamtale: Torunn Skjelland i samtale med kurator Tone Lyngstad Nyaas, Haugar Kunstmuseum
Onsdag 11.september kl. 18.00
Vestfold Kunstsenter

Skjelland er aktuell med utstillingen BEFORE AFTER på Vestfold Kunstsenter. Utstillingen presenterer en serie nye malerier som tematisk spinner videre rundt frykten for naturkatastrofer, terror og mediers økende grad av hatretorikk og enkeltmenneskers maktesløshet.

Utstillingen er en visuell og personlig tolkning av tilstanden før og etter en kollaps. Det viser en tilstand av beredskap, eller en tilstand av tomhet. En tilstand av uro eller ro. Bildene tar utgangspunkt i konkrete eller fiktive steder eller hendelser, hvor naturen har tatt over det menneskeskapte, og hvor utopiske ideer har kollapset.

Bakgrunnsmaterialet for utstillingen er dokumentarisk bildemateriale tatt på en reiser i Albania og Namibia.

Torunn Skjelland (f.1975, Stokke) bor og arbeider i Oslo, og arbeider hovedsakelig med maleri, tegning og collage. Hun uttrykker seg ofte i et figurativt formspråk som ligger tett opptil fotografiet. Gjennom maleriet, ser og fortolker hun motivet, noe som gir henne en større mulighet til å manipulere tilskueren og holde oppmerksomheten på motivet. Skjelland er interessert i overgangen fra fotografi til maleri, og hvordan man ser, opphøyer og fortolker gjennom malerprosessen.