Torunn Skjelland
Before After
31.08 – 29.09.

Det er med stor glede vi inviterer til åpning av separatutstilling med Torunn Skjelland i Vestfold Kunstsenter lørdag 31.august kl. 13.00.

I utstillingen BEFORE AFTERpresenterer Skjelland en serie nye malerier som tematisk spinner videre rundt frykten for naturkatastrofer, terror og mediers økende grad av hatretorikk og enkeltmenneskers maktesløshet.

Utstillingen er en visuell og personlig tolkning av tilstanden før og etter en kollaps. Det viser en tilstand av beredskap, eller en tilstand av tomhet. En tilstand av uro eller ro. Bildene tar utgangspunkt i konkrete eller fiktive steder eller hendelser, hvor naturen har tatt over det menneskeskapte, og hvor utopiske ideer har kollapset.

Bakgrunnsmaterialet for utstillingen er dokumentarisk bildemateriale tatt på en reiser i Albania og Namibia.

 

Torunn Skjelland (f.1975, Tønsberg) bor og arbeider i Oslo, og arbeider hovedsakelig med maleri, tegning og collage. Hun uttrykker seg ofte i et figurativt formspråk som ligger tett opptil fotografiet. Gjennom maleriet, ser og fortolker hun motivet, noe som gir henne en større mulighet til å manipulere tilskueren og holde oppmerksomheten på motivet. Skjelland er interessert i overgangen fra fotografi til maleri, og hvordan man ser, opphøyer og fortolker gjennom malerprosessen.

 

Skjelland har sin utdannelse fra Kunsthøyskolen i Bergen, avd. Kunstakademiet (1997-2001) og Glasgow School of Art, Environmental Art (2000). Skjelland har hatt flere separatutstillinger blant annet ved Hå gamle Prestegård, Haugesund Kunstforening og Bergen Kunsthall, og deltatt i en rekke kollektiv- og gruppeutstillinger blant annet ved Kathrineholm konsthall, LMN, Visningsrommet USF i Bergen og Sørlandets Kunstmuseum.

I tillegg til egen kunstnerisk praksis har Skjelland i flere prosjekter samarbeidet med kunstneren Vigdis Fjellheim. Utstillingen i Vestfold Kunstsenter viser nye arbeider.

www.torunnskjelland.com

www.vestfoldkunstsenter.no